♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: 2011

tutup buku lama di 2011 ,, buka buku baru di 2012 ....

eyka | 10:59 PM | 0Comments |

hye ladies and gentleman ......
malam ni aku sambut new year kat rumah akak aku lah .....
nak pergi tengok bunga api kat BUKIT LAYANG2 ,, tapi ,, rasa malas pula nak pergi ......
tengok dari rumah akak aku pon boleh ,, sebab dekat je ,, 5minit je dah sampai kat bukit layang2 tu .....
hihihihihhiiii .....
korang pula mesti sambut kat luar kan ......
wwwaahhh ,, seronok nye .......
dapat makan steambot ,, western food ......
kan ,, kan ,, kan ....
eh ,, apa azam tahun baru korang ye ??
azam tahun baru aku ,, aku nak lupa kan apa yang dah berlaku di tahun 2011 ,, aku nak buka buku baru di tahun 2012 ....
kepada kawan2 ,, aku harap ,, kita dapat kekal kan hubungan kita sampai bila2 ......
aku sayang kat korang semua ......
untuk yang baru nak berkenalan dengan aku tu ,, SALAM PERKENALAN untuk awak2 semua .......
yang kenal aku tu ,, aku nak minta maaf kalau aku ada buat salah sepanajng tahun 2011 ni ......
di tahun baru 2012 ni ,, aku nak mulakan kehidupan yang baru ......
maybe lepas ni ,, aku akan stay di KL ,, coz kerja lah ......
selamat tinggal JOHOR ,, aku akan balik johor sebulan sekali ,, tu pon tengok pada job aku lah kan ......
okay ,, next azam aku pulak ialah ,, aku nak ubah hidup aku .......
bukan nya ubah penampilan or apa2 pon ....
aku tetap ika yang seperti biasa tau ....
tapi ,, aku cuma perlu belajar lagi banyak benda erti kehidupan .....
bila dah masuk tahun baru ,, lagi lah akan ada macam2 masalah yang datang kan .....
so ,, insyaallah ,, aku akan kuatkan semanagt dalam menghadapi segala ujian yang akan datang ....
insyaallah ,, semoga allah beri aku kekuatan .......
AMIN ......
okay lah you all .....
semoga sambutan korang tu di dalam suasana yang happy and ceria ,, tak ada lagi duka ......
dan semoga ,, tahun baru ni , akan lebih bermakna daripada tahun2 yang lepas .....
kita jumpa lagi di tahun baru ........
WELCOME 2012 .......
bye2 ,, assalamualaikum .....

BARU BUAT CHURP-CHURP (✿◠‿◠)

eyka | 9:25 PM | 0Comments |



heeelllooo ,, selamat malam ,, salam sejahtera .....
satu hari ni ,, aku update blog je ,, mentang2 duduk rumah je ,, edit sahaja kerja nya .....
aku nak cerita kat korang sikit ni ,, hari tu kan ,, aku baru je buat churp-churp ......





ala ,, baru je lagi lah ......
kalau korang semua berhati mulia ,, like kan lah aku punye churp-churp yang baru nak meningkat naik tu ye ....
sesiapa yang like tu ,, aku doakan semoga rezeki korang akan bertambah lagi & churp-churp korang jugak akan bertambah duit nya .....
aku cakap betul ni ,, tak tipu tau .....
tak baik tipu ,, dosa .....
aku doa betul2 ni ,, tak percaya tak apa lah ,, merajuk lah macam ni .....
huhuhuhuuhuuhuuu ,, sedih ..... = = "
ha ,, yang tak ada blog tu ,, kalau ada singgah blog aku ni ,, tolong lah like kan churp-churp tu ye ....
jangan bagi alasan tau cakap tak ada blog .....
churp-churp tu like melalui FACEBOOK dan TWITTER okay ....
ha ,, tak mau bagi alasan tak munasabah atau 1001 alasan .....
okay ,, kepada yang dah tolong like kan tu ,, THANK YOU SO MUCH ,, I LOVE YOU ,, ha ,, dengar aku cakap macam tu ,, cair lah tu ,, hahahahhahahaaa ..........
apa ,, fikir kat pakwe je boleh cakap i love you ,, kat kawan2 pon boleh jugak tau .....
dont think negative okay guys ......





◕‿◕ THANX READERS◕‿◕




IBU PALING UNIK & ANEH DI DUNIA

eyka | 4:40 PM | 0Comments |




ASSALAMUALAIKUM ....

hye bloggers ,, hari ni aku nak share cerita sikit kat korang tentang ibu2 yang unik & aneh ....
korang mesti pelik kan bile nampak title entry aku macam tu ....
okay ,, kita jangan buang mase lagi ,, now ,, kita teruskan dengan apa yang di maksudkan ibu-ibu unik dan jugak aneh ......

Berikut ini adalah ibu2 yang pernah ada di dunia dan merupakan ibu-ibu yang paling unik dan aneh yang pernah ada di catatkan ....
  • MELAHIRKAN 8 ORANG BAYI DENGAN SELAMAT ....


Dikenali sebagai "OCTOMOM",, Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez menarik perhatian antarabangsa setelah melahirkan kembar 8 (octuplets) pada bulan JANUARI 2009 .. Reaksi masyarakat untuk kelahiran kembar 8 ,, pada awalnya positif sehingga berita mulai bocor bahawa Nadya tidak berkahwin ,, menganggur dan sudah memiliki enam anak lain di bawah usia 8 tahun .... 















Bayi yang Nadya lahirkan itu juga ialah Octuplets kedua yang lahir dan hidup di AMERIKA SYARIKAT dan juga menjadi satu set lengkap kembar 8 hidup paling lama dalam sejarah dunia ....


  • IBU DENGAN KELAHIRAN TERBANYAK (69 ANAK)












Menurut Guinness Book Of  Records ,, ibu yang paling produktif sepanjang sejarah adalah seorang petani dari Shuya , Rusia yang dikenali hanya sebagai isteri Feodor Vassilyev , yang melahirkan tidak kurang dari 69 anak , dari 27 kehamilan ... Gambar sekadar hiasan kerana tiada gambar beliau yang sebenar disebabkan beliau hidup di abad 18 ....


  • LELAKI MENJADI IBU YANG PERTAMA DI DUNIA

Thomas Beatie adalah lelaki pertama yang menjadi seorang ibu .. Sebenarnya dia dilahirkan sebagai wanita dan menjadi lelaki setelah dia menjalani pembedahan dan perawatan selama 10 tahun dan sekarang hidup sebagai seorang lelaki di Oregon ... Dia hamil kerana pembedahan rahim .... Thomas memutuskan untuk mempunyai bayi sendiri , melalui persenyawaan menggunakan sperma penderma dan sel telur milik Thomas sendiri .....



  • IBU TERKECIL DI DUNIA 

Ibu terkecil di dunia ini telah melahirkan untuk kali ketiga, meskipun dia diingatkan akan membahayakan hidupnya. Stacey Herald, yang memiliki tinggi 2 kaki 9 inci, diberitahu bahawa kehamilan mampu membunuhnya. Namun dengan berani dia menentang para doktor untuk memiliki dua bayi. Dia disahkan menderita osteogenesis imperfekta, yang menyebabkan rapuh tulang dan paru-paru sehingga menyebabkan dia tidak berkembang. Herald, yang menggunakan kerusi roda dan suaminya Will, yang memiliki tinggi 6 kaki 4 inci, tidak sabar menunggu kelahiran bayi ketiga mereka. Dia mengaku ketika sedang hamil adalah tidak selesa dan hanya terbaring di tempat tidur selama berminggu-minggu.




  • IBU DENGAN BAYI TERKECIL DI DUNIA 


Mahajabeen Sheikh melahirkan Rumaisa Rahman pada tanggal 19 September 2004 di Loyola University Medical Center. Bayi yang beratnya hanya 244 gram dan panjang 10 inci merupakan bayi terkecil di dunia. Bayi tersebut dilahirkan setelah 25 minggu enam hari kehamilan ibunya. Rumaisa, yang tinggal dengan kedua orang tua di Hanover Park, Illinois, A.S beratnya hanya 244 gram ketika lahir, tapi membesar seperti manusia normal.





◕‿◕ THANX READERS◕‿◕




BILA WAKTU TELAH BERAKHIR

eyka | 12:14 PM | 0Comments |

artist : OPICK

BAGAIMANA KAU MERASA BANGGA 
AKAN DUNIA YANG SEMENTARA
BAGAIMANAKAH BILA SEMUA HILANG DAN PERGI
MENINGGALKAN DIRIMU

BAGAIMANAKAH BILA SAATNYA
WAKTU TERHENTI TAK KAU SEDARI
MASIHKAH ADA JALAN BAGIMU UNTUK KEMBALI 
MENGULANGKAN MASA LALU

DUNIA DIPENUHI DENGAN HIASAN
SEMUA DAN SEGALA YANG ADA AKAN
KEMBALI PADA-NYA

BILA WAKTU TELAH MEMANGGIL
TEMAN SEJATI HANYALAH AMAL
BILA WAKTU TELAH TERHENTI
TEMAN SEJATI TINGGALLAH SEPI .....


p/s : kita di dunia ini hanya sementara ,, bila waktu dah berakhir ,, kita tak ada jalan lagi untuk patah balik & kita tidak sempat untuk membuat amal kebajikan ,, masa itu juga ,, kita akan berserah kepada-NYA sahaja ..... sebelum waktu terhenti ,, jangan lah buang masa dengan begitu sahaja ,,  gunakan lah masa itu dengan sebaik2 nya .......




◕‿◕ THANX READERS◕‿◕




TABAH kan DIRI ...

eyka | 11:18 PM | 0Comments |
ASSALAMUALAIKUM .....

hari2 aku berjalan seperti biasa ...
aku dah tak perlukan DIA lagi untuk hidup bersama aku ....
sekarang ,, aku dah tau mane permata & mane kaca .....
aku dah terperdaya dengan kata2 nya yang manis itu dulu .....
aku sedang bangkit & usaha untuk teruskan kehidupan ....
disebabkan DIA ,, hari2 aku ditemani oleh air mata yang tak putus2 jatuh ke bumi ni .....
aku tak tahu kenapa dengan diri aku ni .....
tapi ,, sekarang aku dah mula belajar erti kehidupan .....
kawan2 banyak bagi semangat dekat aku untuk aku teruskan kehidupan .....
aku sedang usaha untuk melupakan DIA .....
tiap kali aku mahu melupakan DIA ,, DIA mesti hadir dalam hidup aku lagi ......
aku tau ini semua dugaan ......
aku harungi nye dengan penuh tabah & ALLAH telah beri aku kekuatan untuk aku mrngharungi segala ujian dari nye ....
ALHAMDULILLAH ,, aku dah mula lupakan DIA sedikit demi sedikit .....
aku selalu berdoa kepada tuhan supaya tuhan berikan aku petunjuk kepada aku ....
aku tak nak kesilapan yang lalu menyebabkan aku putus asa dalam kehidupan ....
dan aku tak nak disebabkan aku putus di dalam percintaan ,, aku gagal dalam kehidupan ....
aku ada KELUARGA ,, KAWAN2 ,, aku sayang mereka semua .....
aku tak nak terpedaya lagi dengan kata2 manis lelaki .....






◕‿◕ THANX READERS◕‿◕



DARI HATI ku

eyka | 8:49 PM | 0Comments |
KALAU betul kau sayang & cinta kan aku ,, aku nak kau buktikan bahawa kau CINTA kan aku kerana ALLAH bukan kerana HARTA & PANGKAT.....
KALAU niat kau ikhlas & jujur ,, aku akan terime kau tanpa paksaan sekali pon .....

KALAU lah aku sedang leka dengan DUNIA ni ,, kau sedarkan lah aku daripada kelekaan itu dengan menyuruh aku beristighfar ......
KALAU lah aku sedang sunyi ,, aku nak kau teman kan hari2 aku dengan penuh keceriaan & membawa ku ke masjid untuk menunaikan solat secara berjemaah dengan kau .....
KALAU lah aku sedang bersedih,, usap kan lah air mata aku ini dengan penuh kasih & sayang yang dah kau bagi kat aku dulu & ingat kan aku kepada ALLAH ......
KALAU lah aku sakit ,, aku nak kau berada di sisi ku sepanjang hari ku ,, dengan membaca kan aku ayat2 suci AL-QURAN .....
KALAU lah aku pergi dari DUNIA ni ,, aku tak nak engkau bersedih atau merana ,, tapi ,, aku nak engkau sentiasa berdoa & baca kan lah YASSIN untuk ku ,, agar aku aman di sana nanti .....






◕‿◕ THANX READERS◕‿◕



BREAKFAST APE TU ???

eyka | 9:26 AM | 0Comments |





hye korang ,,sihat tak ???
alhamdulillah ,, allah masih panjang kan lagi umur kita kan ......
wwaahh ,, semangat nye aku ni ,, pagi2 lagi aku dah update blog kan ....
ape lah mimpi aku malam tadi kan ....
lepas solat subuh je ,, terus online .....
hihihihihhiihiiii ,,, disebabkan aku online pagi2 ni ,, so korang tengok tittle entry aku pon dah tau kan aku nak cerita pasal ape .....
kalau cerita pasal BREAKFAST ni kan ,, pagi2 menu aku ade macam2 jenis tau ,, tapi ,, standard nye aku minum NESCAFE 3IN1 tu ,, dengan roti kosong ......
biasa je kan ,, ha ,, tak payah pening2 kepala nak makan ape pagi2 kan ......
nak makan nasi lemak ,, tapi ,, nak pergi kedai ,, motor rosak pulak .....
so ,, makan je lah roti ,, ok lah tu ,, daripada tak makan langsung kan ......
ALHAMDULILLAH .....
walaupon hanya makan roti kosong cicah  dengan air nescafe pon aku dah kenyang .....
bukan sebab aku DIET ek .....
no ,, no ,, no .......... 
tak makan 1 hari nanti ,, my lovely mom bising ,, bukan bising ape ,, aku ni dah lah ade gastrik ,, lepastu , sibuk je nk diet ,, nanti kalau dah sakit ,, dah tak pasal2 masuk hospital ,, dah susah kan mak ayah pulak kan .....
so ,, aku pon tak diet lah ,, tengok lah sendiri ,, aku gemuk ke tak ????
gemuk kan ,, ha ,, tu lah ,, nak diet ,, tapi ,, nanti sakit ,, susah lak .....
(ish ,, ko ni eyka ,, tak payah sibuk2 nak diet ,, bersyukur je lah dengan ape yang allah dah bagi tu.....)
ha ,, mesti ade yang cakap macam tu kan ......
aku bersyukur dengan ape yang allah bagi ,, bersyukur sangat2 .....
bukan nye tak bersyukur ye ,, ha ,, tak mau tuduh bukan2 ,, tak baik tau .......
aku memang selalu breakfast tu je ,, tapi ,, ade hari ,, aku makan lain pulak .....
ade tiga jenis makanan yang kadang2 je aku makan .....
nak tau aku breakfast ape ,, aku breakfast ni ha ,, jeng ,, jeng ,, jeng .........



ha ,, ni nama nya WAFFLE ,, makanan breakfast aku yang pertama ..... ala ,, yang macam kita beli kat kedai2 tu ,, yang kita kene tunggu die masak berapa minit tu ....... ha ,, kalau tak tau gak ,, buat2 tau je lah ok ...... hihihiiiiiihhihii ....
ade macam2 perisa tau ,, nnyyuummmmm ,, nnnyyuummm ,, sedap ......
kalau di bakar pon boleh sedap jugak tau .......
tapi ,, lagi sedap kalau letak ais krim kat atas nye .......
wwwoooooww MARVELLOUS ,, SO DELICIOUS ..... hahahahahhaa .....
waffle ni jugak boleh bawa ke mana je kita nak .....
kalau nak berkelah tu ,, bawa je ni ......
kenyang wa cakap lu ......
tapi ,, bagi aku kenyang lah .....
tak tau lah orang lain kenyang tak ........ hihihihiiiiihihihihiii ....

now ,, makanan yang kedua aku pulak ialah MAGGI ....
HAHAHHA ,, kepada yang duduk bujang tu ,, korang tau lah apa maggi ni kan .....
aku jarang makan maggi ni .....
kalau rase teringin nak makan je ,, baru lah aku pergi masak .....
aku kalau masak maggi ,, aku buat style aku ,, mak aku pon tak tahan tengok aku punye maggi ni .....
korang nak tengok jugak ke .......
ok ,, untuk korang ,, aku tunjuk kan lah maggi aku yang tak seberapa ni .....

woooowww ,, terliur tak ???
tak kan ,, biasa2 je lah aku punye maggi ni ,, tak hebat mana pon ....
hihihihiiihihihi ....
just yang buat meriah cili tu je ....
aku kalau dah buat maggi ,, cili nye aku letak banyak .....
ppeerrgghhh ,, pedas lah baru mantap .....
mak aku makan sampai berasap wooooo .....
hihihiiihihihihiiihiiii ,, aku ni kuat pedas ,, kalau letak 3biji ,, aku tak rase pedas lah ....

ok ,, makanan ketiga aku pulak HOTDOG .....
korang tau kan hotdog tu ape ,, tak kan tak tau kot ....
melampau na hangpa ni .....
nak kena katok ka kepala tu .....
cceehh , macam lah berani kan ,, gurau2 je lah wahai bloggers sekalian ....
tak mau amik hati na .....
walaupon cek tak ade pakwe lagi ,, tapi ,, tak mau lah amik hati cek ni ....
hihihiiiihihihiii ,, ha ,, dah lari dari topik ni .....
aduyai !!!
ok lah nak tau rupe hotdog tu macam mane kan ,, macam ni ha .....


ha ,, ni lah hotdog yang aku cakap kan tu .....
dah tau kan .....
ha ,, gud boy n gud girl .....
anak sapa lah ni .....
hihihihhihihiii ..... 
ok ,, selesai sudah aku punye cerita tentang BREAKFAST aku ni ....
korang nye breakfast ape lak .....
mai lah kongsi dengan aku ....
hihihihihihiiihihi ,, sibuk je aku ni nak tau kan ....
minah KPOCHI betul lah ....
bukan K-POP ok ....
hahahhahaahahahahha ......
ok ,, bai awak semua .....
ASSALAMUALAIKUM ....





◕‿◕ THANX READERS◕‿◕




SOAL HATI & PERASAAN

eyka | 9:49 PM | 0Comments |
Bila kita berbicara soal hati, hati itu ada pelbagai rasa yang mana kadang-kala sukar untuk ditafsirkan dan sukar untuk dimengertikan. Manusia selalunya tertipu dengan apa yang ada dalam hati dan perasaan. Perasaan itu kadangkala akan menipu akal dan fikiran. Kadangkala kita merasakan sesuatu yang ada di depan mata kita itu adalah yang terbaik. Dan kita juga sering berprasangka apa yang kita ada itu tidak cukup dan tidak baik. Namun, hanya Allah saja yang lebih mengetahui apa yang terbaik sedangkan kita tidak. Perasaan di hati kita itu juga adakalanya membuat kita kebingungan, kegelisahan, kerisauan, kegusaran dan sebagainya yang membuatkan kita resah dan tidak senang duduk. Sehinggakan kita terduduk menangis memikirkan kegundahan perasaan yang wujud itu.
Hati dan perasaan memang ada dalam setiap diri manusia. Cuma yang membezakan ialah bagaimana kita semua menjaga hati itu supaya ia selari dengan akal dan fikiran kita. Jika terlalu mengikut perasaan dan kata hati, kita juga bisa mati. Akal fikiran dan pertimbangan yang baik sahaja dapat memandu kita kepada satu jalan yang betul. Kadangkala kita semua ini suka berprasangka kepada orang di sekeliling. Orang yang berbuat baik dengan kita, kita akan berprasangka kononnya ada udang di sebalik batu. Ya, prasangka boleh jadi membantu hidup kita dan juga boleh membantutkan hidup kita. Kita sememangnya memerlukan prasangka tapi bukan prasangka  yang membantutkan hidup kita. Tapi, biarlah prasangka yang berpada-pada..Kita cuma perlu berhati-hati dan jangan terlalu mengikut kata hati.
Ada pendapat mengatakan wujudnya hati yang busuk, dan hati yang baik. Bagaimana hati yang busuk itu dan apa pula hati yang baik itu? Bolehkah kita sebagai hamba Allah yang lemah ini membaca apa yang terbuku di dalam hati insan ataupun individu lain? Hebat sangatkah kita meneka? Hebat sangatkah diri kita ini bila kita dengan yakin dan megahnya berkata "Aku tahu niat dia tu memang tak elok...niat dia saje nak tarik perhatian...niat dia itu...niat dia ini......niat dia memang nak mengenakan orang lain...niat dia nak menunjuk-nunjuk..." Padahal diri kita sendiri pun kadang-kadang tidak dapat mengenal pasti niat dalam hati kita.. Mulut bicara lain, tapi di selubuk hati berkata lain. Bagaimana diri kita ini boleh yakin dan sangat pasti dengan niat orang di sekeliling kita? Sedangkan sesungguh-Nya Allah jualah yang lebih mengetahui.Oleh itu, marilah kita muhasabah diri kita sendiri.Terlalu banyak kekhilafan diri.Saya juga selalu berteka-teka dengan hati, perasaan, akal dan fikiran sendiri.Kadang-kadang kita juga menjadi bingung hanya kerana perasaan sendiri.Kita juga sering berasa tidak pasti dengan diri sendiri.Semuanya kerana diri ini sendiri.



◕‿◕ THANX READERS ◕‿◕



^^ mintak pendapat kamu2 semua ^^

eyka | 7:12 PM | 0Comments |
hye guys ....
yo ,, yo ,, yo ,, whats up meh ????
wahhhh ,, macam rapers gitu ..... hihihihihihi ....
aku nak mintak pendapat korang lah ,, blog aku ni ok ke x ek ???
kalau ok or tak ,, bagitau lah aku ye ....
aku pon nak tau gak blog aku ni serabut or tak .....
kalau korang ada pendapat ,, korang boleh lah komen kat SHOUTBOX aku yang kat sebelah tepi tu ....
nampak tak ??
nampak kan ,, amboiii ,, buat2 tak nampak ye ,, tak baik tau ,, nanti betul2 tak nampak baru tau ....
hihihihihiihihihihihi .... 
ok lah korang aku just nak mintak PENDAPAT  korang semua je ....
ok ,, bai ....
assalamualaikum ..... ^^v
 



◕‿◕ THANX READERS ◕‿◕



APA LAGI YANG KO NAK !!

eyka | 3:27 PM | 0Comments |
aku tak tau lah kan ,, kenapa die BLOCK aku dari FACEBOOK die ,, maybe die tak nak aku tau tentang segala aktiviti die kat luar sane tu kot ......
ye r ,, BUDAK HOT ,, memang banyak awex pon kan .... 
tapi ,, HOT SANGAT KE ,, NERAKA LAGI HOT TAU !!!
hari ni ko BLOCK aku ,, hari ni jugak lah ,, makin bertambah kawan aku kat FACEBOOK tu ,, ALHAMDULILLAH ........
ok ,, fine ,, ko dah BLOCK aku dari frenz ko ,, dah tu ,, ko nak apa lagi dari aku ???
tak puas lagi ke ko dah sakitkan hati aku ni wahai MANUSIA woi !!!
tiap2 malam ko mizkol2 aku ,, ko tau tak ,, ko dah ganggu waktu aku untuk tidur ....
kita dah tak ada apa2 hubungan lagi kan ??
so ,, lepaskan je lah aku ,, ko pergi je lah kat ko punye ADIK ANGKAT tu ,, tak payah cari2 aku lagi ....
ko pon dah tak perlukan aku lagi kan ......
ko pon dah ada orang lain kan .....
and ko pon bahagia dengan hidup ko kan .......
ok ,, teruskan dengan sikap ko tu ,, aku penat sayang kat ko ,, tapi ,, ko buat TAIK kat aku kan ......
nasib baik lah aku ni tak sayang ko sepenuh hati aku .....
aku lebih sayang kan kawan aku lah ....
aku dah agak dah ,, ko kapel dengan aku just nak main2 kan aku je kan ....
aku dah tau segala2 nye lah wei !!!
aku tau ko tak jujur dengan aku ,, and ko tak ikhlas dengan aku ....
ko boleh teruskan dengan sikap ko yang tak jujur and tak ikhlas tu ,, tapi ,, ko kene ingat ,, hari ni ko buat kat aku macam ni ,, esok lusa ,, akan ada orang yang buat kat ko lagi teruk daripada apa yang aku rasa tau !!
aku tak kan berdendam dengan ko ,, tapi ,, last aku cakap ,, THANX COZ DAH BUAT AKU MACAM NI ,, AKU TAKKAN BALAS DENDAM DENGAN KO ,, HANYA ALLAH JE YANG AKAN BALAS SEGALA PERBUATAN KO TU !!!






◕‿◕ THANX READERS ◕‿◕



FAHAM BAHASA ATAU TAK ENGKAU NI ???

eyka | 6:45 PM | 0Comments |
hye you all ......
what are you doing ???
wwoowww,,speaking lah pulak kan ...
hahahahaha ,, saje je nak berlatih speaking2 ,, hahahaha ....
kalau korang tengok kat tittle post  aku tu ,, mesti korang tertanye2 kan ,, apahal lah dengan ika ni ,, ada je probs nye tu......
ha ,, tu lah ,, banyak sangat probs nye kan ,,ha ,, meh2 ,, kamu kamu semua dengar sini saya nak cerita ,, hahahaha ,, poyo lah pulak kan .....
aku ni jenis kalau dah cakap sekali ,, aku takkan ulang banyak2 kali lagi ....
tapi ,, ada lah seorang manusia ni ,, jenis tak faham bahasa .....
tak kan aku nak sebut nama nye kat sini kot ,, kang tak pasal2 kecik hati die ,, dah susah lah pulak kan ,, hahahahahaha .........
aku ni dah lah busy kerja ,, tapi ,, manusia ni asyik nak tanya bende yang sama je kat aku ,, aku busy ke ,, dah terang2 lah jam kat dinding tu waktu aku tengah kerja ,, lagi mau tanye ,, aku busy or tak ......
kalau tanya malam ke ,, aku leh accept lagi ,, ni tanya time aku tengah kerja ,, memang aku tak layan lah pertanyaan die tu .......
SORRY LAH KAWAN TAK JAWAB PERTANYAAN KO TU ,, COZ PERTANYAAN KO TU MEMANG BUAT AKU MENYIRAP !!!
aku dah banyak kali bagitau kat die yang aku ni busy ,, time aku tengah kerja ,, takkan lah aku nak main mesej pulak ,, aku nye kerja kang tak siap ,, nanti terlepas lah job2 yang aku dapat tu .....
wow ,, tension gak aku kadang2 dengan perangai die .....
aku sabar je ,, kalau aku tak leh bersabar ,, aku dah lama remove die dari hidup aku ,, and tak anggap die kawan lagi .......
(huh ,, sabar ika ,, sabar tu separuh daripada iman ,, rilex2 ,, just chill ... )
eerrrrmmm ,, now ,, aku tak berapa nak layan sangat die tu ,, coz die jenis tak faham bahasa kan ....
kalau layan buat aku sakit hati je .......
susah sangat ke nak faham kawan .......
ASTAGHFIRULLAH ......
ubah sikit perangai tu boleh kan ,, bukan untuk aku ,, tapi ,, untuk diri sendiri .....
dah ramai kawan2 buat report kat aku lah yang perangai ko ni diaorang tak leh nak accept aw .....
nak tanya boleh ,, tapi ,, agak2 lah sikit ,, okay fren .....
jangan buat kami TENSION .....
kami punya sabar ada had nye tau ......
KO TAU KAN MACAM MANA DIRI AKU KALAU AKU DAH MARAH .....
KO SENDIRI PERNAH NAMPAK KAN AKU MENGAMUK KAT SEKOLAH DULU MACAM MANA .....
SO ,, BE CAREFUL OKAY !!!!!




◕‿◕ THANX READERS ◕‿◕



* new update *

eyka | 1:13 PM | 0Comments |
hye bloggers and readers ....
setelah penat seharian aku ubahsuai blog aku ni ,, and ni je lah yang aku mampu buat .... hahahaha ...
aku sebenarnye ,, bukan nye tau sangat pon edit2 blog ni ...
sikit2 tu boleh lah .....
tapi ,, kalau nak edit bagi TOP or HOT tu ,, tak ade lah....
biasa2 je lah ...
kalau sesiapa yang tau edit blog ,, bagitau lah kat aku ok .....
share2 lah sikit ilmu yang ANDA ada tu ......
hihihihii ,, gurau je lah .....
kalau rasa nak share ,, bagitau lah ,, kalau tak nak ,, tak ape ....
aku tak kisah ....
coz masing2 ada cara mengEDIT blog dengan gaya yang tersendiri kan ,, so ,, aku pon sekarang ni tengah berusaha untuk mengEDIT blog dengan cara aku tersendiri ....
tapi ,, tu lah ,, aku pon tak tau aku nye blog ni jenis yang macam mana ....
hahahahhaha ,, tak apa lah ,, belajar je lah apa yang aku nak ....
hahahahahahhaa ........
yang penting kita HAPPY .......
(dengan cara bergelak ,, hope aku dapat ceriakan diri aku yang tengah tak ada mood ni...hihihi)




◕‿◕ THANX READERS ◕‿◕






sabar ye ika !!!

eyka | 8:39 PM | 0Comments |
hye bloggers.....
hari ni aku tension betul lah.....
before aku mulakan kerja ,, aku online lah blog ni kejap.....
pagi tu online okay lah kan....
tak ada apa2 perubahan pon pada blog aku yang tercinta ni....
cceehh,,dah macam pakwe lah pulak kan.....
aku pon pergi lah ke blog kawan2 aku yang ada dalam blog ni ,, aku tinjau2 kejap blog diaorang....
and then,,after aku tinjau2 mereka punya blog tu ,, aku pon offline lah.....
sebab nak masuk kerja ,, TIME TO WORK !!
habis je kerja semua ,, aku pon online lah blog ni lagi.....
bila online je ,, kan terus masuk kat DASHBOARD ,,time kat dashboard 2 ,, aku lega lah sikit sebab ade new followers....
aku tanpa melengah-lengah kan masa ,, aku terus open page aku.....
aku open je ,, aku terus TERKEJUT tengok aku punye followers ade bape orang je.....
time kat dashboard ade 12orang ,, bila masuk kat page je ,, ade 5orang je....
PPPEERRGGHHH !!!! terkejut gila aku doe !!!
macam mana lah boleh jadi macam tu ek???
aku blur seketika and fikir balik ,, aku ada tekan apa2 ke pagi tadi ,, seingat aku lah ,, aku tak ada usik apa2 pon.....GGGRRRRRRR!!!!!
PROBLEM2......
aku tak tau lah apa masalah nye.....
maybe aku salah setting or ADA ORANG OPEN BLOG AKU AND DELETE KAWAN2 AKU TU or aku yang tertekan macam2 !!
waallahhua'lam.....
errrrkkkk ,, tension aku....
to my followers ,, kalau ada terjah aku punya blog tu ,, korang boleh tengok kat dashboard aku and page aku ,, followers nye tak sama kan.....
so ,, aku mintak tolong korang ,, kalau ada apa2 yang korang rasa salah setting ,, bagitau lah aku ye....
huh ,, sabar je lah ~ ~ ~










◕‿◕  THANX GUYS  ◕‿◕

◕‿◕ NEW LIFE ◕‿◕

eyka | 3:16 PM | 0Comments |
assalamualaikum readers.....
mulai hari ini aku nak mula kan kehidupan aku yang baru......
blog pon dah update baru.....
ha,,macam mane dengan blog aku yang sekarang ni,,ok tak???
serabut ke ek???
aku tak pandai sangat lah menilai serabut atau tak,,korang tentukan lah ye.....
korang kan bloggers yang hebat.....
hahahahahahahahaha,,betul tak??? (^_^)
kalau serabut atau ade ape2 yang tak kene dengan blog aku ni,,korang bagitau aku lah ye....
bagitau je kat shoutmix aku tu.....
ape lagi,,,chatting lah......hihihihihhihihi...
BLOG dah bertukar menjadi baru,,apa lagi,,aku pon mula kan lah kehidupan yang baru....
mulakan kehidupan yang baru tanpa orang yang dah buat hati aku sakit......
aku nak lupakan segala2 nya....
cceehhhh,,ye2 je aku ni....
eh,,betul lah,,aku nak lupakan segala2 nya mulai hari ni.....
tapi,,sikit2 lah,,mana boleh lupakan terus.....
otak aku ni,,kalau memori nya boleh di keluarkan,,aku dah lama delete dah folder2 yang tak berguna tu....
so,,sekarang,,aku nak happy kan diri.....
thanx kepada kawan2 aku yang bagi semangat kat aku untuk lupakan si 'DIA'......
THANX GUYS,,SAYANG KAT KORANG LAH......




!! PENAT menjadi seorang yang SETIA !!

eyka | 10:40 PM | 0Comments |
assalamualaikum BLOGGERS and READERS....
bila cakap pasal couple,,mesti ade setengah yang setia sampai mati & ade juga yang tak setia....
macam aku,,aku tak tau nak menilai,,sama ada orang tu setia dengan aku atau tak....
aku selalu sangat dipermainkan oleh laki2....
kenapa ek,,aku ni tak setia ke atau laki tu yang tak setia???
kebanyakan nya,,bile aku couple dengan sape2,,mesti laki tu tinggal kan aku...
thats mean,,laki tu lah yang tak setia kan......
susahkan nak jumpe laki yang betul2 leh setia dengan kite....
memang ade,,tapi,,kite cuma belum jumpa je lagi....
JODOH KAN DI TANGAN TUHAN....
tapi,,ade juga yang cakap,,jodoh tu kite kene cari & usaha untuk mendapatkan jodoh tu....
kalau tak cari,,tak jumpe lah...
errrrmmmmmm.....CONFIUS2... 
maybe sekarang,aku kembali seperti dulu.....
'MAYBE' ok....
coz orang yang aku sayang,,tak ade pon ingat kat aku....
die tak contact langsung.....
sama ada die dah lupekan aku atau die dah tak sayang kan aku,,tu aku tak tau.....
yang pasti,,sekarang ni,,langsung die tak contact aku.....
aku tak tau ape salah aku.....
tak ape lah,,ni semua ujian untuk aku,,supaya aku menjadi lebih kuat....
THANX ALLAH sebab bagi aku ujian di dalam kehidupan ni....
apa yang aku nak kata kan ni,,korang jangan lah permainkan hati & perasaan pasangan korang tu....
bila korang permainkan pasangan korang tu,,satu hari nanti,,hati & perasaan korang pon akan dipermainkan juga....
INGATLAH,,BILA KITA DAH MENUJU KEHADAPAN,,KITA TAK AKAN BOLEH MENGUNDUR SEMULA......


|| AKU BUKAN UNTUKMU ||

eyka | 9:54 PM | 0Comments |
ape yang aku buat semua coz aku sayang kat ko...
aku nasihatkan ko pon coz aku nak ko berubah....
aku terime ko pon ikhlas aw....
aku tak mintak lebih pon...
aku just nak ko jujur and ikhlas je terime diri aku seadanya....
tapi,,kenapa ko buat aku macam ni ek??
ape salah aku seyh???
ko tipu aku,,perbodohkan aku.....
permainkan hati and perasaan aku....
ape ni,,ape yang ko dah buat kat aku.....
kan ko dah janji kat aku yang ko akan JAGA HATI aku.....
mane pergi janji ko tu.....
ko dah lupe ke ape yang ko janji kan tu...
aku tak sangka ko akan jadi macam ni,sampai buat hati aku terluka...
aku nak tau,,APE SALAH AKU????? !!!
KENAPA BUAT AKU MACAM NI???
THANX SEBAB BUAT AKU MENANGIS LAGI.................


NOVEMBER bulan yang penuh dengn RAHMAT ^,^

eyka | 1:54 PM | 0Comments |

assalamualaikum,,hye you all.........
pe kabo,,sihat.....
sepanjang bulan november atau bulan 11,,korang perasan tak setiap hari mesti hujan.....
kalau tak pagi,,mesti petang kan.....
dan setiap hari juga lah,,kite punye baju yang kite jemur tu,,akan basah kuyup.....
sebab nye kene hujan lah.....
hujan turun bukan nye kite tau kan,,baru je jemur sekejap,,dah hujan.....
itu nama ye hujan RAHMAT.....
ALLAH turun kan hujan untuk bagi bumi ni basah....
supaya,,tumbuh-tumbuhan mendapat air yang cukup & boleh membesar untuk menutupi bumi ni daripada cahaya matahari........
so,,tak ade lah bumi ni kering kontang...kan.......
manusia juga berteduh bawah pokok besar kan,,mane ade berteduh kat pokok yang kecik2 tu.....
tak redup lah kan......hahahahahaha...
walaupon setiap hari hujan,,kite pon akan rase sejuk je.....
tak perlu lah pakai kipas,,boleh jimat elektrik.....
dah lah kalau open kipas tu high,,sampai volume 5,,macam nak terbang rumah di buat nye....hakhakhak....
nasib baik tak terbang,,kalau terbang,,ajaib nama nye tu.....ngggee ~ ~
ha,,bila dah sejuk2 macam ni,,mula lah tu korang mengantuk,,malas nak kerja lah ape lah....kan,kan,kan,....
macam lah aku tak tau,,ha,,tengok tu,,tengah menguap lah tu.....
korang tak boleh lah macam tu,,korang  kene lah cergas kan diri....
kalau rase mengantuk,,korang kunyah lah chewing gum ke,,buat exercise ke....
hujan2 macam ni lah orang yang ade kebun,,ade ladang akan bersyukur sebab tanaman diaorang tu akan subur & segar sentiasa..........
pokok2 yang mempunyai bunga tu pon akan tumbuh cantik je.....
wow,,rase macam kat taman bunge gitu.....
kite pon kene lah bersyukur sebab ALLAH dah turun kan hujan untuk kite mendapat rahmat & berkat di dalam kehidupan......
ALLAH menurunkan hujan untuk melihat sama ade manusia ni rase bersyukur dengan apa yang die beri atau tak.....
ok lah guys,,sampai kat sini je yang aku nak cerite kan....
thanx kepada yang sudi membaca....
sayang kat korang lah....... @_@
SEMOGA HIDUP KORANG DIBERKATI & DIRAHMATI OLEH ALLAH S.W.T....
ceria2 selalu.....
assalamualaikum....


is it TRUE???

eyka | 3:44 PM | 0Comments |
awak,,betul ke awak sayang kat saya???
saya nak kepastian dari awak,,tu je....
saya tak nak hati saya di permainkan lagi,,awak tau kan betapa susah nya hati saya ni nak terbuka untuk sape2,,saya just buka untuk awak sorang je tau........
saya buka hati saya untuk terima awak sebagai teman hidup saya,,saya tak nak awak luka kan hati saya macam mana ex saya buat kat saya dulu.....
saya nak awak JUJUR dengan saya....
saya tak mintak lebih pon wak.....
saya just nak awak IKHLAS,,JUJUR & SETIA je dengan saya....
saya sayang kat awak.....
awak janji dengan saya okay....
awak boleh jaga saya kan.....



AKU TAK BOLEH TERIME KO LAGI,,SORRY....

eyka | 11:36 PM | 0Comments |
Ko tetap dengan keras kepala ko tu kan...
aku dah tak nak ade ape2 lagi hubungan dengan ko......
aku dah ade pilihan aku sendiri....
aku tak boleh nak accept ko lagi coz dulu ko dah buat aku ni macam tunggul,,tibe2 ko datang balik kat aku,,lepas tu ko merayu kat aku supaya aku kembali dekat ko....
SORRY lah bro !!!!
aku nye hati dah tawar dengan ko tau tak....
ko dah buat hati aku luka,,ko buat aku tertunggu2 macam ape,,ko dah bagi harapan aku musnah....
ko senang2 je muncul dalam hidup aku balik and ko cakap ko MENYESAL...
 kenapa ek,,time2 macam ni lah ko nak muncul balik dalam hidup aku....
aku nak MULEKAN hidup aku tanpa ko...
aku nak buka buku baru dengan orang yang aku sayang....
aku dah ade PAKWE,,ko dengar sini betul2....
AKU DAH ADE PAKWE !!!!!!!
okay,,ko nak dengar atau tak,,ko punye pasal lah...
yang pasti,,aku tak nak ko muncul dalam hidup aku lagi.....
ya allah,,apa lagi yang dia nak dari aku....
aku dah cukup terseksa dengan perbuatan die tu ya allah...
ko kuat kan lah hati ku ini ya allah...
tabah kan lah diri ku,,untuk menghadapi segala ujian yang ko berikan kepada ku....
ASTAGHFIRULLAHHALAZIM  ya allah...
hanya tu je yang mampu aku ucapkan bile ko bagi aku ujian...
aku akan kuat kan semangat aku ni ya allah....
aku akan lupekan die....
INSYAALLAH....


JANGAN MENOLAK TAKDIR....

eyka | 12:00 PM | 0Comments |
soal jodoh dan pertemuan bukan suatu yg mudah untuk diungkapkan kerana kadang2 ia terjadi dengan sendiri tanpa kita sedari.


Allah berfirman : “Dan di antara tanda-tanda kekuasaaan Allah ialah menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya dan dijadikan diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir.

(Surah Ar-Rum: 21)


Dalam kehidupan masyarakat, perkahwinan dan pernikahan sangat diperlukan. Tujuannya adalah untuk meneruskan kehidupan umat manusia di bumi ini. Perkahwinan merupakan fitrah bagi setiap makhluk Allah dan menjadi asas bagi melanjutkan bahtera kehidupan.

Seringkali kita mendengar ungkapan: jodoh pertemuan, ajal maut di tangan Tuhan. Pendapat ini baik kerana ia dapat mendidik manusia dengan sifat Qana’ah (bersyukur dengan apa yang ada) tetapi, wujud pula manusia yang terlalu cepat menyerah kepada takdir, tanpa sebarang usaha. Beberapa pendapat tentang jodoh :


1- JODOH SEBAGAI TAKDIR

“Jodoh di tangan Tuhan, manusia mesti merima jodohnya, baik ataupun buruk.” Pendapat ini sangat besar pengaruhnya dan berkembang luas dalam masyarakat, tapi sayang pendapat ini kurang tepat. Jika pendapat tersebut hanya bermaksud: “Jodoh di tangan Tuhan maka ada kebenarannya. Tetepi ayat yang seterusnya terkeluar dari hakikat sebenar.
Kekeliruan yang nyata sebagai bukti lemahnya pendapat itu seringkali kita dengar, “Sudah takdir Tuhan, jodoh saya tak panjang.” Daripada pendapat itu, adakah Tuhan bersalah memutuskan hambanya? Hakikat sebenarnya, siapa yang memutuskannya.


2- MENCARI JODOH

“Jodoh di tangan Tuhan, tetapi manusia harus berikhtiar mencari dan memimilihnya.” Pendapat ini lebih baik dari pendapat pertama, walaupun masih belum sempurna. Masalahnya terletak pada sudut ikhtiar untuk mencari dan memilih jodoh.


3- BERIKHTIAR DAN BERTAWAKAL

“Jodoh di tangan Tuhan dan manusia wajib berikhtiar mencari dan memilihnya sesuai dengan ketentuan yang ditentukan Tuhan.”
Pendapat ini lebih sempurna. Memang itulah aturan mencari dalam memilih jodoh. Selain daripada pendapat di atas, masih ada cara lain yang igunakan di beberapa tempat seperti :
a. Jodoh dicari dan dipilih oleh orang tua tetapi perkawinan berlangsung atas persetujuan anak.
b. Anak lelaki mencari dan memilih jodohnya sendiri tetapi keputusan berkahwin bergantung kepada orang tua.
c. Anak lelaki atau perempuan mencari dan memilih jodohnya sendiri tetapi keputusan perkahwinan bergantung kepada kedua belah pihak orang tua.
d. Anak lelaki atau perempuan mencari atau memilih jodohnya sendiri serta menentukan sendiri perkahwinannya.
Mengikut ajaran Islam, persetujuan antara kedua belah pihak merupakan perkara asas, iaitu atas persetujuan dari calon suami dan isteri. Ini disebabkan perkahwinan di dalam Islam bertujuan untuk keselamatan dan kesejahteraan pasangan tersebut. Kedua orang tua harus turut serta memikirkan atau memerhatikan jodoh bagi anaknya. Jadi, masalah memilih jooh dalam Islam boleh dilakukan oleh anak ataupun kedua orang tua. Namun begitu, kedua orang tua tidak boleh sesuka hati mencarikan calon untuk anaknya. Ianya mestilah berlandaskan ajaran Islam.


Walaupun perasaan cinta dan kasih sayang merupakan fitrah dari Allah, tetapi kiat perlu sedar bahawa keabadian cinta itu tidak diperolehi sebagai satu anugerah tanpa diiringi dengan usaha yang bersungguh-sungguh. Sikap berhati-hati dalam menentukan pilihan untuk pasangan hidup merupakan ciri khas dari insan budiman. Sekiranya salah membuat pilihan, bererti sepanjang hayar menanggung penyesalan sikap memilih dan ingin dipilih adalah hak bagi setiap manusia.

LAAPPPOOOO nye !!!

eyka | 6:04 PM | 0Comments |
dalam perjalanan nak gi MCD,,ujan lebat gile lak....
ppeerrggh !!!habis baju aku basah kuyup....
lepak kat MCD dengan kawan,makan bubur ayam je aw....
masuk MCD menggigil lah sioottt !!
tak tertahan sejuk nye,,macam ade kat korean lak....
hahahahahahahaha.....
online kejap kat MCD...
lepastu,,kami berambus daripada MCD and kami lepak kat MAMAK....
eerrrkkk,,mamak lah sangat...hahahaha...
kami makan roti telur + air bekalan sendiri bawa dari umah....
hahahaha,,jimat kan???kan3.....
jimat ke kedekut???jeng3....
no,no,no....kami bukan kedekut,,tapi,,kami SAVING ok....
save bajet sebab kami nak pergi KL....
cceehhh,,,ye2 je ni,,hahahahahaha....
roti telur dah habis,,kawan kami lagi sorang tak muncul2 lagi ni....
APTB lah mamat tu !!
hahahahahahha........
lama nye lah kami tunggu,,air pon dah tinggal sikit ni.....
agak2 tahun bile die nak sampai ek??
aku punye perut lapo lagi ni.....
nak order lagi tapi,,kami malu lah....
ish !! jangan lah tanye kenapa....
bertambah-tambah malu aku di buat nye.....
hihihhihihihihi.....
rase nye dah mengantuk ni....
tunggu kawan lagi sorang tak sampai2 lagi dari tadi...
mata dah stim je niiiii....
sejuk2 ni kalau tido pon sodap ni....
hahahahahaha....
ok lah,,bai....
assalamualaikum....
*nak berambus gi kedai lain pulak...hahahahaha,,kami nak kaya kan kedai lain pulak....*

KERJA OH KERJA...

eyka | 12:49 PM | 0Comments |


assalamualaikum bloggers and readers2....
hari rabu nanti aku dah mula kerja....
korang tak yah lah risau,,aku kerja sendiri je,,BUSINESS....
nak tau bisnes APE????
jeng,,jeng,,jeng........................................
hahahahahahahahahaahahaha,,,saje je buat suspen sikit.....
aku bisnes dengan abang ipar aku lah....
bukan dengan orang lain pon....
bisnes nye memang nampak mudah,,tapi,,kite perlu belajar lebih lagi untuk kerja dalam bidang ni.....
aku sendiri pon masih tengah improve kan lagi pengetahuan aku dalam bidang bisnes ni....
sebenar nye,,bisnes ni ade kat kuala lumpur....
tapi,,aku balik johor sebab aku nak cari job kat sini dulu.......
bisnes ni,,kat mana2 je aku boleh buat,,yang penting aku kene usaha lebih lgi untuk dapatkan job 2....
bile job kat johor dah setel,,aku akan balik ke kuala lumpur semula....
kat sana pon lagi lah banyak job....
tapi,,kalau boleh aku nak cuba bawa bisnes tu sendiri tanpa abang ipar aku....
kami berhubung cume melalui e-mail and call sahaje....
jika job tu aku dah dapat,,aku akan fax kan job2 tu semua kat BOS....
BOS  tu abang ipar aku lah....hahahaha...
bile bos kata ok,,aku akan hantar job2 tu ke syarikat yang berkenaan....
kerja aku ni sebenarnye nak buat kat umah pon leh,,tapi aku lebih suka buat kat luar kawasan....
sebab kalau kat luar tu,,boleh lah menikmati udara segar....
(eerrkk,,segar ke??hahaha..)
kalau rase nak berjalan,,pon boleh,,yang penting,,lappy ni kene sentiasa ade disamping aku.....
cceehhh,,lappy ni dah macam pakwe aku lah pulak,,maklum lah,,tak ade pakwe,,memang macam ni,,lappy pon boleh lah....hahahaha....
eehhh,,melalut ke lain pulak aku ni....
hihihi,,sorry guys......
eerrrmmm,,ok lah guys....
tu je kot yang aku boleh cerite kat korang....
next time aku cerite lebih banyak lagi ok......
- love u - 

AKU tetap AKU !!

eyka | 4:52 PM | 0Comments |
assalamualaikum to all blogger...
semua orang nak aku BAHAGIA...
tapi,,aku tak tau macam mane nak BAHAGIA kan diri aku ni sendiri....
kawan2 semua suruh aku kapel dengan sape2...
diaorang siap nak kenal kan lagi aku dengan kawan2 laki diaorang....
APE CELUP seyh !!!
aku kan dah cakap aku nak sendirian dulu....
aku dah tak nak KAPEL lagi dengan sape2....
sebab kali terakhir aku KAPEL,,dengan orang yang betul2 aku sayang...
tapi,,JODOH kami tak ade....
die tinggal kan aku tanpa kate putus....
berbulan-bulan aku contact die tak dapat....
aku jumpe adik die kat kedai yang adik die kerja tu,,adik die cakap die dah bertunang...
aku SEDIH sangat2...
kenapa die buat kat aku macam ni??
aku nak tau ape salah aku....
siang malam aku ditemani dengan kesedihan....
air mata aku sentiasa mengalir bile teringat dekat die....
aku SAYANG sangat kat ko,,,ko tau tak????!!!!
tapi kenapa??
KENAPA?? !!!
sejak dari tu,,aku dah tak ade hati nak kapel dengan sesiapa sahaja...
HANYA TUHAN JE YANG TAU tentang perasaan aku tu....


kalau aku cakap aku tak sayang die lagi,,tipu lah...
aku still SAYANG die...
tapi,,perasaan tu akan hilang sikit2...
aku tak tau macam mane nak hilang kan perasaan tu kat die....
ADUH !!!
masalah2 !!
nak cari pengganti baru,,tapi,,hati kate tak nak....
tak boleh gak kan....
eerrrrrmmmm....
APE PON TAK BOLEH !!!
aku kene kuat....
tak boleh sedih2 lagi....
WAKE UP ika....
ko kene lupekan die gak....
ko x boleh ingat kat die lagi....
okay !!
U MUST BE STRONG !!
walaupon aku single,,aku tak ade kapel,,aku tetap boleh happy...
sebab aku ade kawan2 yang aku sayang.....
yang boleh ceriakan hidup aku....
dan bile aku tak kapel dengan sape2,,aku banyak belajar macam2 tentang erti kehidupan....




BOSAN seyh !!!!

eyka | 11:42 PM | 0Comments |
assalamualaikum readers....
aku bosan lah,,tak tau nak buat ape....
dah lah bosan,,tibe2 rase sedih pulak.....
entah lah kenape....
walaupon aku sedih ke ape ke,,aku tetap akan nampak HAPPY saje...
hidup kan kene cool & ceria selalu....
nnggeee ~ 
ok lah readers....
dah malam ni...
aku pon tak tau nak cakap ape lagi...hik5....
bye2 all....
assalamualaikum.....

~ spend time with BUDDIES ~

eyka | 10:36 PM | 0Comments |
assalamualaikum guys....
9/11/11 aku dan kawan2 keluar berjalan-jalan kat JUSCO TEBRAU CITY....
kami tengok movie cite ALAMAK TOYOL !!
pergh,,cite nye memang syok dan kelakar habis lah....
kawan aku ade yang sampai terduduk kat bawah kerusi sebab kelakar yang amat...
korang bile nak pergi tengok??? hak5....
gambar ini membuktikan kami x tipu ok ! !hik5...


sebelum movie bermula,,kami pon pergi snap2 gambar bersama2 untuk buat kenang-kenangan...




kami punye movie tu ade lah dalam 1jam lebih lagi nak start...
so,,kami pon buat keputusan untuk pergi round2 1 jusco ni....
mule2 kami pergi ke tempat game...
dah lame x masuk tempat game ni....
rindu pulak...hik5...









kesian kawan kite yang sorang ni,,2kali die cube nak dapat kan bear angry bird tu,,tapi,,malang sekali x berjaya,,muka die mase 2 fedup gle....hak5....
walaupon sedang main game,,kami sempat berposing lagi tau...hik5...
ITULAH KAMI !! hak5....



setelah habis bermain game,,kami pergi sambung round lagi....
time round2 tu,,kawan aku ni,,boleh pulak ternampak kedai EVERLAST kat situ...
aku punye mengile,,masuk lah ke dalam kedai 2....
dan pilih kasut...hik5....





mereka ni lah orang pertama yang berposing kat kedai tu dulu...hik5....
name die MUZAIDIN & AMALINA....



shopping saje aku ni...hak5....
selepas ke kedai EVERLAST,,kami berangkat ke kedai PADINI pula....
masuk kedai situ,,kami x beli pon...
just tengok2 je baju ape yang ade sale....hik5....
sambil2 2,,kami berposing lah,,ape lagi...
itu hobi kami,,nk buat macam mane kn....hak5....






setelah penat,,kami berehat sebentar....hak5....
kaki pon dah penat....
kawan2 pon ngah fikir tu nak pergi mane lagi....
last2 mereka pergi toilet...
dah x tau nak ke mana lagi....hak5...
tunggu 1jam bkn cpat woo,,lame tu....
akhirnye,dapat masuk gak....
tak sabar2 ni....
lepas dah tengok,,masing2 ketawa sorang2 sebab teringat cerite toyol tadi...hak5...
kelakar habis wwooo....
ok lah....
sampai kat sini je yang aku nak cerite kat korang....
next time aku buat cerite baru pulak ye...hak5....
bye2....assalamualaikum....
~ peace the world ~