♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: BREAKFAST APE TU ???

BREAKFAST APE TU ???

eyka | 9:26 AM | 0Comments |





hye korang ,,sihat tak ???
alhamdulillah ,, allah masih panjang kan lagi umur kita kan ......
wwaahh ,, semangat nye aku ni ,, pagi2 lagi aku dah update blog kan ....
ape lah mimpi aku malam tadi kan ....
lepas solat subuh je ,, terus online .....
hihihihihhiihiiii ,,, disebabkan aku online pagi2 ni ,, so korang tengok tittle entry aku pon dah tau kan aku nak cerita pasal ape .....
kalau cerita pasal BREAKFAST ni kan ,, pagi2 menu aku ade macam2 jenis tau ,, tapi ,, standard nye aku minum NESCAFE 3IN1 tu ,, dengan roti kosong ......
biasa je kan ,, ha ,, tak payah pening2 kepala nak makan ape pagi2 kan ......
nak makan nasi lemak ,, tapi ,, nak pergi kedai ,, motor rosak pulak .....
so ,, makan je lah roti ,, ok lah tu ,, daripada tak makan langsung kan ......
ALHAMDULILLAH .....
walaupon hanya makan roti kosong cicah  dengan air nescafe pon aku dah kenyang .....
bukan sebab aku DIET ek .....
no ,, no ,, no .......... 
tak makan 1 hari nanti ,, my lovely mom bising ,, bukan bising ape ,, aku ni dah lah ade gastrik ,, lepastu , sibuk je nk diet ,, nanti kalau dah sakit ,, dah tak pasal2 masuk hospital ,, dah susah kan mak ayah pulak kan .....
so ,, aku pon tak diet lah ,, tengok lah sendiri ,, aku gemuk ke tak ????
gemuk kan ,, ha ,, tu lah ,, nak diet ,, tapi ,, nanti sakit ,, susah lak .....
(ish ,, ko ni eyka ,, tak payah sibuk2 nak diet ,, bersyukur je lah dengan ape yang allah dah bagi tu.....)
ha ,, mesti ade yang cakap macam tu kan ......
aku bersyukur dengan ape yang allah bagi ,, bersyukur sangat2 .....
bukan nye tak bersyukur ye ,, ha ,, tak mau tuduh bukan2 ,, tak baik tau .......
aku memang selalu breakfast tu je ,, tapi ,, ade hari ,, aku makan lain pulak .....
ade tiga jenis makanan yang kadang2 je aku makan .....
nak tau aku breakfast ape ,, aku breakfast ni ha ,, jeng ,, jeng ,, jeng .........



ha ,, ni nama nya WAFFLE ,, makanan breakfast aku yang pertama ..... ala ,, yang macam kita beli kat kedai2 tu ,, yang kita kene tunggu die masak berapa minit tu ....... ha ,, kalau tak tau gak ,, buat2 tau je lah ok ...... hihihiiiiiihhihii ....
ade macam2 perisa tau ,, nnyyuummmmm ,, nnnyyuummm ,, sedap ......
kalau di bakar pon boleh sedap jugak tau .......
tapi ,, lagi sedap kalau letak ais krim kat atas nye .......
wwwoooooww MARVELLOUS ,, SO DELICIOUS ..... hahahahahhaa .....
waffle ni jugak boleh bawa ke mana je kita nak .....
kalau nak berkelah tu ,, bawa je ni ......
kenyang wa cakap lu ......
tapi ,, bagi aku kenyang lah .....
tak tau lah orang lain kenyang tak ........ hihihihiiiiihihihihiii ....

now ,, makanan yang kedua aku pulak ialah MAGGI ....
HAHAHHA ,, kepada yang duduk bujang tu ,, korang tau lah apa maggi ni kan .....
aku jarang makan maggi ni .....
kalau rase teringin nak makan je ,, baru lah aku pergi masak .....
aku kalau masak maggi ,, aku buat style aku ,, mak aku pon tak tahan tengok aku punye maggi ni .....
korang nak tengok jugak ke .......
ok ,, untuk korang ,, aku tunjuk kan lah maggi aku yang tak seberapa ni .....

woooowww ,, terliur tak ???
tak kan ,, biasa2 je lah aku punye maggi ni ,, tak hebat mana pon ....
hihihihiiihihihi ....
just yang buat meriah cili tu je ....
aku kalau dah buat maggi ,, cili nye aku letak banyak .....
ppeerrgghhh ,, pedas lah baru mantap .....
mak aku makan sampai berasap wooooo .....
hihihiiihihihihiiihiiii ,, aku ni kuat pedas ,, kalau letak 3biji ,, aku tak rase pedas lah ....

ok ,, makanan ketiga aku pulak HOTDOG .....
korang tau kan hotdog tu ape ,, tak kan tak tau kot ....
melampau na hangpa ni .....
nak kena katok ka kepala tu .....
cceehh , macam lah berani kan ,, gurau2 je lah wahai bloggers sekalian ....
tak mau amik hati na .....
walaupon cek tak ade pakwe lagi ,, tapi ,, tak mau lah amik hati cek ni ....
hihihiiiihihihiii ,, ha ,, dah lari dari topik ni .....
aduyai !!!
ok lah nak tau rupe hotdog tu macam mane kan ,, macam ni ha .....


ha ,, ni lah hotdog yang aku cakap kan tu .....
dah tau kan .....
ha ,, gud boy n gud girl .....
anak sapa lah ni .....
hihihihhihihiii ..... 
ok ,, selesai sudah aku punye cerita tentang BREAKFAST aku ni ....
korang nye breakfast ape lak .....
mai lah kongsi dengan aku ....
hihihihihihiiihihi ,, sibuk je aku ni nak tau kan ....
minah KPOCHI betul lah ....
bukan K-POP ok ....
hahahhahaahahahahha ......
ok ,, bai awak semua .....
ASSALAMUALAIKUM ....





◕‿◕ THANX READERS◕‿◕




No comments: