♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: NOVEMBER bulan yang penuh dengn RAHMAT ^,^

NOVEMBER bulan yang penuh dengn RAHMAT ^,^

eyka | 1:54 PM | 0Comments |

assalamualaikum,,hye you all.........
pe kabo,,sihat.....
sepanjang bulan november atau bulan 11,,korang perasan tak setiap hari mesti hujan.....
kalau tak pagi,,mesti petang kan.....
dan setiap hari juga lah,,kite punye baju yang kite jemur tu,,akan basah kuyup.....
sebab nye kene hujan lah.....
hujan turun bukan nye kite tau kan,,baru je jemur sekejap,,dah hujan.....
itu nama ye hujan RAHMAT.....
ALLAH turun kan hujan untuk bagi bumi ni basah....
supaya,,tumbuh-tumbuhan mendapat air yang cukup & boleh membesar untuk menutupi bumi ni daripada cahaya matahari........
so,,tak ade lah bumi ni kering kontang...kan.......
manusia juga berteduh bawah pokok besar kan,,mane ade berteduh kat pokok yang kecik2 tu.....
tak redup lah kan......hahahahahaha...
walaupon setiap hari hujan,,kite pon akan rase sejuk je.....
tak perlu lah pakai kipas,,boleh jimat elektrik.....
dah lah kalau open kipas tu high,,sampai volume 5,,macam nak terbang rumah di buat nye....hakhakhak....
nasib baik tak terbang,,kalau terbang,,ajaib nama nye tu.....ngggee ~ ~
ha,,bila dah sejuk2 macam ni,,mula lah tu korang mengantuk,,malas nak kerja lah ape lah....kan,kan,kan,....
macam lah aku tak tau,,ha,,tengok tu,,tengah menguap lah tu.....
korang tak boleh lah macam tu,,korang  kene lah cergas kan diri....
kalau rase mengantuk,,korang kunyah lah chewing gum ke,,buat exercise ke....
hujan2 macam ni lah orang yang ade kebun,,ade ladang akan bersyukur sebab tanaman diaorang tu akan subur & segar sentiasa..........
pokok2 yang mempunyai bunga tu pon akan tumbuh cantik je.....
wow,,rase macam kat taman bunge gitu.....
kite pon kene lah bersyukur sebab ALLAH dah turun kan hujan untuk kite mendapat rahmat & berkat di dalam kehidupan......
ALLAH menurunkan hujan untuk melihat sama ade manusia ni rase bersyukur dengan apa yang die beri atau tak.....
ok lah guys,,sampai kat sini je yang aku nak cerite kan....
thanx kepada yang sudi membaca....
sayang kat korang lah....... @_@
SEMOGA HIDUP KORANG DIBERKATI & DIRAHMATI OLEH ALLAH S.W.T....
ceria2 selalu.....
assalamualaikum....


No comments: