♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: January 2012

MISTERI VILLA NABILA !!

eyka | 10:02 PM | 1Comments |

hye korang semua ,, entry aku kali ni macam agak seram sikit bunyi nye .....
tapi ,, jangan lah takut ,, aku sekadar nak kongsi cerita je dengan korang .....
first time aku dengar cerita ni dari anak buah aku .....
anak buah aku tu ,, rajin surf internet ni ....
keesokan nya ,, aku pergi rumah dia ,, tiba2 dia cerita tentang villa nabila yang agak misteri tu berhampiran dengan danga bay,, johor bahru .....
aku pun mula search kat google ,, dan aku baru tau kisah nya serba sedikit ......
korang pernah dengar tak kisah tentang villa nabila ni ??
maybe ,, ada sesetengah yang dah tau dan ada sesetengah nya lagi tak tau .....
kepada yang dah tau tu ,, tolong explain kan sikit tentang villa tu boleh tak ??
sebab aku just nak tau kisah ni dengan lebih jelas dan terperinci lagi ....
walaupon aku ni anak jati johor ,, tapi ,, serius beb ,, aku tak tau tentang villa nabila ni ....

gambar kat atas ni lah villa nabila tu ..... rumah yang penuh dengan misteri ...... gambar yang dibulatkan tu ,, di faham kan ada sesuatu di sebalik gambar tu .....

okay ,, now ,, aku nak cerita kan serba sedikit dekat kawan2 blog aku ni ,, tentang MISTERI VILLA NABILA ...... 
mengikut cerita yang aku baca kat dalam google ,, memang ada banyak versi ,, kalau korang nak tau apa versi nya tu ,, pergi kat blog.amirez .....
lepas korang baca tu ,, korang akan tau macam2 versi .....
so ,, dari situ ,, korang akan tau yang mana logik dan yang mana tak logik  .....
ada yang cakap itu ,, dan ada yang cakap ini ,, aku pon tak tau nak percaya yang mana .....
pelbagai andaian telah di buat oleh sesetengah pihak .....
yang aku faham di sini ,, sesiapa yang pergi ke VILLA tu ,, akan dapat macam-macam pengalaman yang menarik dan kurang menarik .....
contoh nya ,, kalau korang pergi ke VILLA tu seramai 10 orang ,, kemungkinan besar akan menjadi 11 orang pula ,, macam mana boleh jadi 11 orang ,, korang fikirlah sendiri ye ..... hahahahahha ....
dan ada kemungkinan juga ,, korang masuk 10 orang ,, bila korang kira balik orang yang masuk kat dalam rumah tu ,, mesti akan kurang seorang ....
kalau korang dah masuk dalam VILLA tu ,, cerita kan lah pengalaman korang tu kat aku ye ,, nak tau juga ,, apa yang korang alami masa tu .....
sebab ,, aku tak pergi lagi kat VILLA NABILA tu .......
bila baca je kisah villa tu ,, bulu roma aku mesti meremang ..... hahahahahhaaa ......
aku apa lagi ,, baca lah ayat kursi sebanyak yang mungkin .....
insyaallah ,, tak kan ada apa2 yang berlaku kat kita .....
and so ,, anyone who know about the VILLA ,, please share your storry with me and all bloggers ....
thanks for willing to read this entry .....





THANKS ALLAH :)

eyka | 5:48 PM | 0Comments |


tadi ,, ayah aku pergi hospital ,, buat checkup ,, korang nak tau apa keputusan doktor ??
ALHAMDULILLAH ,, ayah aku tak payah operation ,, doktor cakap ,, ayah aku punya tulang belakang tu retak sikit je ......
doktor just bagi ubat untuk tahan sakit and doktor nasihat ,, jangan duduk bongkak sangat ,, kene duduk tegak je .....
kalau kerap sangat duduk bongkak ,, kemungkinan besar ,, tulang ayah aku tu ,, retak nya akan jadi lagi teruk ,, dan akan di operate .....




YA ALLAH ,, aku bersyukur sangat2 ......
sebab kau telah memakbulkan doa ku itu ya allah .....
sekarang ,, aku just duduk rumah and tak kerja lagi ....
aku nak jaga ayah aku ,, sampai dia sihat sepenuhnya .....
bila dah sihat , aku baru lah boleh balik KL and teruskan kerja aku kat sana .....





♥ BERTUKAR WAJAH ♥

eyka | 7:44 PM | 1Comments |




hye ,, hye ,, hye semua .....
blog ni dah bertukar wajah .....
sebelum tu ,, atas jasa baik korang semua ,, korang klik lah SINI dulu ye .....
okay ,, thanx readers ..... :D
amacam ,, okay ke K.O blog ni ??
aku saje je edit2 blog ni nak bagi nampak lagi kemas .....
tapi ,, macam sama je .....
hahahahahaha ,, itu pendapat aku ,, sebab aku ni bukan nya pandai edit pon .....
tak macam korang ,, korang semua PRO dalam bidang edit2 ni kan ......
aku ni baru je tau basic nya .....
tak lah tau keseluruhan ......
tp ,, apa2 pon ,, aku nak ucapkan TERIMA KASIH sangat2 kat Lyssa Faizureen sebab tutorial dia banyak membantu aku dalam dunia berblogging ni ......
aku selalu tinjau2 blog dia untuk mendapatkan tuto yang terkini .....
hihihhiiihhiii .....
ha ,, semua yang kat dalam ni ,, aku belajar dari dia lah .....
kalau korang nak belajar dari dia ,, korang pergi lah kat SINI  ,, insyaallah ,, korang punya blog akan jadi terbaikkk lah !! 


AYAH MASUK HOSPITAL =="

eyka | 9:36 PM | 0Comments |



26/1/2012 bersamaan semalam hari khamis ,, ayah aku masuk wad kat hospital REGENCY .......
semasa ayah aku pergi jumpe doktor ,, aku tak ikut ......
just yang pergi mak ,, abang aku and ayah je .....
ye lah ,, just jumpa doktor je kan ......
diaorang kat hospital lama sangat wooo ....
mak aku terus call aku ,, mak bagitau lah yang ayah kene tahan wad ......
aku terkejut sangat2 ....
KENAPA lak kene tahan wad ......
rupa2 nya ,, jantung ayah aku tersumbat .........
serius ,, aku terkejut sangat2 ......
nak menangis aku di buat nya ......
mak aku balik rumah ,, kemas2 baju maybe ,, ayah aku kene stay kat wad 2-3 hari gitu lah ....
mak aku cerita kat aku sambil kemas2 baju .....
ayah aku kene stay wad sebab nak kene SCAN jantungnye tu .....
air mata dah nak mengalir ni ,, tapi ,, tahan ,, tak nak mak tau yang aku sedih ,, nanti mak lagi sedih .....


okay ,, be cool kejap .......
aku bersiap2 sebab nak ikut mak pergi hospital .....
masuk je bilik air ,, air mata aku pun mula mengalir ......
siapa tak sayang ayah kan ......
lagi2 bila diaorang sakit ......
SEDIH yang teramat sangat .......
sebelum kitaorang pergi hospital ,, abang aku suruh call ayah ,, mana lah tau ,, ayah aku dah boleh keluar wad ke kan ......
bila aku call je ,, ayah aku cakap ,, ayah dah siap ....
SIAP ,, nak pergi mana pulak kan ......
rupa2 nya ,, ayah dah siap SCAN jantung ......
aku terkejut lagi ,, sebab cepat nya siap .....
FAST AND FURIOUS tu ......
dah macam kereta yang buat drift tu lah pulak kan ......


ayah aku pon cakap ,, doktor dah bagi keluar wad hari ni jugak .....
kami pon apa lagi bergegas lah ke hospital untuk ambil ayah .....
sampai je kat hospital ,, abang aku pergi tanya kat NURSE ,, ayah dah boleh keluar sekarang ke ??
NURSE tu cakap boleh ,, tapi ,, ayah kene rehat 6jam dan kene tunggu doktor datang cek .....
alhamdulillah ,, doktor cakap ayah punya jantung tu tersumbat tak teruk sangat ,, just 30% je yang tersumbat tu .......
aku bersyukur sangat2 padamu ya ALLAH sebab kau telah memakbulkan doa ku ......
AMIN ~ ~


PUAKA KE ??? !!

eyka | 11:43 PM | 0Comments |

hari ni memang betul2 dugaan bagi aku .....
ada ke patut ,, 'kawan sekelas' aku time form 5 dulu ,, tiba2 cakap aku ni macam PUAKA ,, lepas tu nak maki2 aku depan kawan2 lain ......
belakang aku boleh lah cakap aku itu ini ,, depan aku ,, ada dia nak cakap macam tu ,, depan punya lah baik ,, TALAM DUA MUKA betul lah minah tu .....
time kat sekolah dulu dah lah  tuduh aku macam2 sampai aku ni yang tak bersalah kena panggil masuk bilik KAUNSELING pulak tu ,, hampir2 nak kena gantung kot ......
aku tak bersalah ,, buat apa nak takut kan ,, aku pergi je lah ,, bila cikgu dengar penjelasan dari aku ,, cikgu tak jadi nak gantung aku ......
okay ,, kes tu aku dah lupa kan lama .......
kira untung aku dah maaf kan kau tau !!
aku ikhlas maaf kan kau ,, tapi ,, KENAPA sekarang kau cari pasal dengan aku lagi ??
woiiiiii !! kita dah besar lah ,, tahun ni dah masuk 20 tahun tau ......
fikiran tu biarlah matang sikit ,, tak payah lah jadi macam budak2 lagi .....
apa lagi yang kau tak puas hati dengan aku ??
bagitau je depan2 ,, kan senang .....


just face to face okay .....
kalau rasa tak nak kawan dengan aku & geng2 aku ,, just up to you ....
kami tak pernah paksa sesiapa pun untuk join kami punya group .....
walaupon geng aku tak seramai puak kau ,, tapi ,, kitaorang tak pernah nak kutuk kau atau maki kau tau ....
and another one ,, no need to want to upset other people is that you want MARRIAGE !!
i not mistaken if we know about that .....
lagipun ,, kalau tiba2 kitaorang terserempak dengan kau kat luar ,, tau2 je kau dah ada anak ,, ha ,, kitaorang mesti terkejut .....
mana tak nya ,, tiba2 kau dah ada anak ,, kawin tak jemput ....
tak nak jemput aku tak apalah ,, aku pon tak nak lah pergi kat majlis kau tu .....
paling2 pon ,, jemput lah kawan2 yang tak bersalah tu ,, jangan kaitkan diaorang dalam hal kita ni okay !.....
kalau aku datang setakat nak buat kau sakit hati je buat apa ,, SORRY ,, thats not me okay .....
aku hormat kau sebgai seorang kawan ....
kau tak hormat aku ,, its okay .....
tu memang dah perangai kau pon kan .....
aku tak boleh nak ubah apa2 .....
biarlah tuhan je yang tentukan segalanya .....

LAPPY MASUK WAD !!

eyka | 9:16 PM | 0Comments |

sorry bloggers2 sekalian ......
sebab dah lama tak update blog ni ....
ada lah dalam 17hari ,, bersamaan dengan 2minggu 3hari .....
hahahahhahahhaaa .......
bukan nya tak nak berblogging lagi ,, tapi ,, aku punya laptop masuk wad lah .....
(masuk wad ?? apa tu ..... tak faham lah .....)
hihihihihihiiiii ......
korang tak faham ke ,, ala2 ,, kesian nya .....
meh2 sini ,, aku terangkan ok .....
laptop aku ni webcam nya rosak ,, so ,, before warranty laptop ni habis ,, aku hantar lah sekarang .....
betul kan apa2 yang patut ....
aku suruh orang tu servis kan laptop ni sekali .....
ha ,, lama jugak lah nak tunggu laptop ni siap .....
orang tu cakap ada lah dalam 1bulan lebih ....
tapi ,, alhamdulillah ,, aku dapat cepat .....
14/1 ari tu ,, laptop aku dah boleh amik .....
cepat siap pon sebab spare part laptop aku ni ada kat centre tu .....
kalau lah spare part tu tak ada ,, lambat lagi lah aku nak dapat kan laptop ni .....
so ,, korang dah faham kan .......
kesian tak kat laptop aku ni ,, kesian kan .....
aku rindu sangat kat lappy ni ......
rindu kat korang jugak ......
kepada followers aku yang aku tak follow balik tu ,, sorry okay ,, buat korang tertunggu2 .....
kejap lagi aku follow korang balik okay ......
tak mau sedih2 dan tak mau UNFRIENDS aku okay ......
no ,, no ,, no ........
tak kesian ke kat aku ,, followers nye baru nak meningkat ,, dah korang unfriend pulak .....
sedih nya hati ku ini .........
apa2 pon ,, yang sudi singgah kat blog aku ni ,, THANKS sangat2 okay .....
SAYANG sangat kat korang semua .......