♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: March 2012

CINTA KURA-KURA ♥_♥

eyka | 9:12 PM | 2Comments |


hhhhyyyyeee ,, hyeeee ,, hyyyeee ......
hollllaaaa ,, whatsup bro n sis .....
hahahhah ,, tiba2 pulak jadi gangster ,, salah makan ubat kot ....
okay ,, lupakan yang tu ,, tonight ,, aku nak story sikit kat korang tentang movie yang romantik & kelakar  .......
before tu ,, KLIK sini kejap ..... THANKS sayang !! :D
movie yang aku cakap kan kat atas tu ialah CINTA KURA-KURA ......



korang mesti tau kan movie CINTA KURA-KURA yang keluar kat CINEMA bulan lepas .....
now ,, dah masuk bulan APRIL ,, untuk pengetahuan korang ,, movie CINTA KURA-KURA tu dah ada kat ASTRO FIRST tau ....
kepada yang minat cerita tu ,, boleh lah langgan ASTRO FIRST secepat yang mungkin ,, sebelum movie tu di gantikan dengan movie yang lain .....
kalau korang nak tau sinopsis tentang cerita ni ,, korang boleh lah pergi ke LINK ini .....
cerita ni memang best and sesuai sangat untuk orang yang baru berjinak2 untuk  berCINTA ni ....
SO SWEETTTTT !! hahhaha ....
aku yang tak ada pakwe lagi ni pun ,, tengok cerita tu ,, ppeergghh !!
memang jadi JIWANG kejap jiwa ni .... hihiihiiii ....
anyway ,, HOPE YOU ALL ENJOY ....
kalau korang ada sebarang pendapat ,, boleh lah bagi pendapat korang tu kat bahagian COMMENT ....
THANKS GUYS .... bye3 .... ^^v

SUPER SPONTAN at ASTRO ....

eyka | 11:19 PM | 0Comments |


hye ,, salam jumaat & selamat malam semua ....
hoollllaaaa ,, malam ni ade TV SHOW yang paling AWESOME !!
SUPER SPONTAN menggegarkan pentas astro malam ni ....


memang gelak saje aku and family kat rumah ni .....
sampai aku asyik keluar masuk toilet je ....
hahhahahhahhaaaa !!
riuh rendah rumah aku di buat ye .....
dalam rancangan ni ,, ada dua kumpulan ....
first kumpulan ANGSA GANAS and second kumpulan BERUANG COMEL .....
selebriti yang bertanding hebat2 belaka ......
pelbagai segmen yang di buat ......
macam2 kerenah artis2 ni bila bertanding ....
lagi2 bila ada bekas peserta RAJA LAWAK ....
memang lagi lah boleh runtuh pentas tu ,, sebab terlalu lawak sangat .....
korang boleh lihat gambar kat bawah ni ...
ini lah peserta2 yang masuk bertanding .....


ha ,, hebat2 kan semua nya ....
korang yang tonton TV SHOW ni ,, korang nilai lah sendiri ye sama ade lawak atau tak ....
bagi aku memang lawak ,, spontan gila !!
apa2 pun ,, enjoy your live ....
hahahha ...
bye ,, assalamualaikum .....

Doodle form Apit ! #1

eyka | 11:58 PM | 3Comments |




tonight i'm so happy .....
2hari lepas ,, kan aku ada join segmen dari APIT ....
segmen saya suka DOODLE tu .....
hadiah dalam segmen tu ialah ,, doodle yang cute sangat2 ...... 
so ,, pada malam ni ,, aku dah dapat DOODLE yang CUTE gila tahap gaban tu !!
happy sangat2 wwooooo !!
korang tak percaya yang DOODLE tu CUTE sangat3 ??
meh sini ,, aku bagi percaya ...... :D
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


(ha ,, ni lah DOODLE yang aku cakap tu ,, cute kan .... )
thanx to apit yang dah buatkan doodle cute ni untuk saya .....

P/S : to all readers ,, PLEASE JANGAN NAK REMBAT OR CILOK SESUKA SUKI HATI KORANG JE ,, NI HAK AKU OKAY !!

BANJIR kat PASIR GUDANG .... hampir accident !!

eyka | 7:27 PM | 1Comments |


selamat petang warga MALAYSIA .......
sekarang ni kat area tempat aku HUJAN saje ......
banyak tempat2 yang dilanda BANJIR .....
cakap pasal banjir ,, aku ada story yang nak share dengan korang .... 

(selamatkan KAMERA !! hahhaaa .... )

hari tu ,, aku dengan  family keluar beli barang sikit .....
dalam perjalanan tu hujan memang LEBAT sangat2 .....
ayah aku bawa slow je ,, sebab tak nampak jalan .....
ada satu simpang kat HIGHWAY PASIR GUDANG tu ,, sampai kat simpang tu ,, ayah aku tak perasan kat simpang tu BANJIR .......
so ,, ayah aku bawa je lah macam biasa ,, speed pun tak lah tinggi .....
tiba2 ssssrrreeeeeeeeeetttttttttt !!!!!
ayah aku brek EMERGENCY ,, kami hampir je accident masa tu ......
sebab kereta ayah aku dah menghala ke tempat lain .... 
ayah aku terpaksa pusing kan stereng kereta untuk melawan arus .....
ALHAMDULILLAH ya ALLAH ,, kau telah selamatkan kami sekeluarga ....
kami semua beristighfar banyak2 ....
aku nye jantung macam nak tercabut je rasa nye ....
tuhan je yang tau keadaan kami masa tu .......


korang bila nak keluar berjalan2 time hujan ni ,, HATI-HATI lah ye .....
sekarang BANJIR memang ada kat mana2 je ,, punca LONGKANG tersumbat & terlalu kecil .....
lagi2 di area KL ,, aku tengok kat TV ,, ada saje banjir kat HIGHWAY KL tu .....
alhamdulillah ,, akak and abang aku yang kat KL tu tak tersangkut dalam BANJIR .....
kepada penunggang MOTOSIKAL tu ,, jangan nak merempit sangat ye abang2 adik2 akak2 sekalian .......
sekali dah tersangkut ,, susah woo nak keluar sebab air begitu deras sekali .....
hati2 lah kepada semua .....
terutama kepada ibu bapa , awasi anak2 anda ....
sentiasa berdoa supaya kita selamat pergi & selamat pulang .....
AMIN ~~

BEN ASHAARI AJAK BERKENALAN

eyka | 2:14 PM | 8Comments |


BEN ASHAARI 

hari ni join segmen dari abang BEN ,, join last minit ni tau .....
abang ben cakap hantar je ,, so ,, aku pun apa lagi , tanpa membuang masa ,, tekan button NEW POST ..... hahahahahaaa .....
menggelabah aku dibuatnye ,, anyway ,, THANKS abang BEN ASHAARI ..... :D

terima kasih kepada yang sudi jejak kan kaki di blog ni .....
sambil BW ,, kita boleh merapatkan hubungan silaturrahim antara bloggers2 yang ada kat malaysia ni .....
aku ni suka berkawan ,, so ,, tak salah kan kalau kita nak berkenalan .....
apa2 pun ,, HAPPY BLOGGING and SALAM PERKENALAN from me ,, EYKA  !!

SEGMEN : Saya Suka Doodle

eyka | 9:50 PM | 3Comments |


 

hye ,, kali ni aku nak join segmen daripada Fizgraphic ......
nama ringkas : eyka
warna feveret : pink (#FF00BF) and purple (#CC2EFA) ...... 
so ,, jom join ramai2 ,, klik banner okay ......

Tag to : 

Follower ke 300 !!

eyka | 9:13 PM | 0Comments |


TAHNIAH kepada bekas pelajar SPM yang mendapat cemerlang dan lulus ....
kepada yang terkandas tu ,, jangan lah sedih2 ,, peluang belajar di luar tu masih luas lagi ,, walaupun kita gagal dalam SPM ,, tak semestinya gagal selama-lama nya right ???
apa-apa pun ,, TAHNIAH ok .....

hye ,, readres .....
i want to say thank you to my follower yang ke 300 .....
sebab sudi jejak kaki kat blog aku ni ......
follower yang ke 300 aku ni ,, nama nya Alia .....
Alia ni bekas pelajar SPM .....
alhamdulillah ,, result Alia okay .......
CONGRATS Alia ,, hope Alia dapat kos yang boleh Alia bawa ........

sorry dik ,, akak terpaksa cilok gambar adik ni ..... :D

Contest "I Love My Parents" By Iza

eyka | 10:43 PM | 1Comments |


 

hye2 ,, hari ni aku nak join 1st CONTEST by IZA ......
Iza ada bagi DUA soalan ,, tanpa membuang masa ,, aku akan jawab soalan2 itu dengan sebaik yang mungkin ........ hihiihihihihiiii .....

1. KENAPA KORANG SAYANG IBU & AYAH KORANG ?
aku sayang ibu & ayah aku sebab diaorang telah membesarkan aku dari kecik sehingga lah aku besar gedabak ni ....... jasa ibu yang telah mengandung kan aku selama 9bulan ,, tak akan aku lupa kan ...... aku sayang diaorang sangat2 ,, tanpa diaorang ,, tak ada lah aku kat BUMI ni ...... :)

2. RASA-RASA ,, APA HADIAH YANG PALING BERHARGA UNTUK PARENTS KORANG ?
hadiah yang paling berharga untuk parents aku adalah menghantar mereka pergi UMRAH ...... aku rasa itu lah yang paling berharga ,, insyaallah ,, satu hari nanti bila kewangan aku dah kukuh ,, aku akan hantar mereka untuk pergi UMRAH pula ..... sebelum ni ,, ayah & ibu aku dah mengerjakan HAJI ..... insyaallah ,, DOA aku akan dimakbulkan ALLAH supaya aku dapat menunaikan kewajipan aku sebagai seorang anak ........ ^^

NAMA-NAMA SPONSOR :


TAG TO :

Segmen Mari Berkawan + Follow By Cik Fiza

eyka | 11:57 AM | 3Comments |


 

Cik fiza ada bagi satu slogan ,, dia suruh kita isi slogan tersebut dan slogan nya berbunyi seperti ini .....

"Saya suka berblogging kerana nak berkenalan dengan blogger2 hebat di malaysia ni ,, nak share story dengan rakan2 bolgger & yang penting ,, aku suka berkawan dengan sesiapa sahaja ..... kawan biar beribu kan ...... so ,, aku nak berkawan dengan beribu2 orang dalam blog ni ......

kepada yang sudi jejak kan kaki di blog naif saya ni ,, WELCOME TO MY OFFICIAL BLOG okay ......
blog sy ni simple ,, sebab ,, tema just POLKA DOT and VESPA ,, yang penting saya minat purple and pink ,, ada purple and pink sikit dalam blog ni pun jadi lah .....
selamat berblogging kawan2 ..... :)

tag to :

Nama-nama JIN .....

eyka | 10:24 AM | 1Comments |




hhoollllaaa wednesday ..... hari ni ,, hari yang sangat berdebar untuk student2 yang nak ambil result SPM ..... 
GOOD LUCK DUDE !! hope you all get excellent RESULT !! and you all can make your parents happy .... :)

hari ni ,, aku nak cerita sikit mengenai nama2 JIN .....
kemungkinan ,, nama tu ada kaitan dengan korang or family korang ,, aku mintak maaf okay ......
aku cuma nak SHARE je dengan korang serba sedikit apa yang aku tau .....
korang tau tak rancangan TANYALAH USTAZ yang diterbitkan oleh TV9 ??
(of course lah tau ..... :D )
sekarang rancangan tu akan bersiaran setiap pagi jam 7pagi tak silap aku ......
sebab ,, mak ayah aku selalu tengok rancangan tu ,, lepas solat subuh ,, mesti open TV ,, tengok TANYALAH USTAZ ...... 
ada satu hari tu ,, topik nye bertajuk NAMA-NAMA YANG SERING DIGANGGU JIN .....
aku fikir nama tu macam nama yang agak pelik sedikit & tak ada maksud .......
rupa2 nya ,, nama yang ustaz tu sebut ,, semua nye nama yang cantik2 & sedap bunyi nye ......
dalam buku NAMA-NAMA & MAKSUD yang ada dalam tu ,, memang maksud nye baik & cantik2 ....
tapi ,, bila ustaz buat kajian ,, rupa2 nye ,, nama2 tu sering diganggu JIN .....
ini cuma kajian daripada USTAZ SHARHAN SHAFIE je .....
korang jangan lah salah anggap pula ye ,, bagi nama yang tersenarai tu ,, jangan lah marah ok ,, aku mintak maaf sangat2 ......
kepada nama nye ada tersenarai tapi tidak ada masalah tu ,, ALHAMDULILLAH ......
semoga korang akan sentiasa dilindungi oleh ALLAH ......

NAMA-NAMA YANG SERING DIGANGGU JIN :
  1. BALQIS / BALKIS
  2. QISTINA / KISTINA
  3. NAJWA
  4. ZAQUAN / ZAKUAN
  5. BATRISYA / ERISYA
ada 77 nama jin yang telah manusia gunakan untuk nama anak2 .....
tapi ,, ada 5 sahaja yang ustaz sebut ......
kalau korang nak dengar lebih jelas lagi ,, boleh lah tengok YOU TUBE di bawah ni yang aku dah sediakan untuk korang semua ......
SHARING IS CARING right ??
assalamualaiakum ...... :)


WEDDING SANA SINI .....

eyka | 7:04 PM | 1Comments |



tolong like SINI ..... thanx peeps !!
hye2 ,, dah lama aku tak update blog ni kan .....
maklum lah ,, cuti sekolah dah pun bermula ,, so aku agak busy sikit lah .....
sorry to my lovely readers ...... ^^
bila dah start cuti sekolah ,, so ,, banyak lah jemputan kahwin yang ayah kami dapat .....
hari ahad 11/3/2012 ,, aku dan family ,, pergi wedding kat PAGOH & MUAR .....
perjalanan walaupun tak terlalu jauh ,, tapi ,, memang penat sangat2 ......
kaki aku sampai naik lenguh ,, aku tengok anak buah aku syok je tidur dalam kereta ,, yang aku ,, tak boleh nak tidur pulak ......
tak tahu lah kenapa .......
sebab nak tengok pemandangan yang indah kot ..... :D
anyway ,, macam biasa ,, sekarang kan dah musim snap gambar sana sini .....
dan bermula lah " DI SETIAP GAMBAR ADA MAKSUD NYA " ......
so ,, faham2 je lah ye ..... hihhihiihhiihihiiii ....... :D
sebelum & selepas makan ,, kami pergi snap2 gambar kejap ....
masa ni pun orang tak ramai lagi ,, sebab ,, kitaorang sampai kat situ jam 11pagi .....
awal kan ..... hihiiihhiiihiiiii .....
kami orang yang pertama sampai tau ..... n_n



ini anak buah aku yang paling first sekali ,, nama dia Zur Ain ,, nak kenal dengan dia ,, follow lah dia ....... hihiiihihhhiiiiii ......


ini pula abang aku yang paling ku sayang ...... Hanizzam Shah ...... dia lah satu2 nya abang yang aku ada ...... handsome kan ,, kan ,, kan ..... ish ,, dia tunang orang tau .... hihihihihihii ......

this is my lovely parents ....... yang kat belakang tu ,, ada saja muka dia ..... tau lah handsome .... hahahaha....... 

                              


        
                             
okay ,, tu semua gambar orang dewasa kan ,, now ,, gambar si cilik pula yang mahu PHOTOSHOOT juga ..... hahahhaha ......


tengok lah budak2 ni , pandai sungguh berposing bila kami nak snap gambar dia ...... belajar dari siapalah ni kan ....... hahahahahaa ...... (ofcourse lah dari aku ,, perasan kejap !! ) :p


sampai sini saja yang aku nak cerita kan .... salam maghrib semua ..... assalamualaikum .... peace yyaww !! ^^v

Contest I Love Hijab by Nliyate

eyka | 4:34 PM | 0Comments |


hye readers ,, hari ni aku nak join CONTEST .....
CONTEST yang aku join ni ,, sebenarnya dah last minit ,, so ,, thats mean ,, hari ni 10/3/2012 ,, CONTEST ni akan TAMAT !!
kalau korang nak join ,, masih sempat lagi ni ,, just klik banner kat bawah tu je ye .....
harap aku punye penyertaan ni diterima ......
Nliyate ada bagi 2 soalan kat aku .....

1. KENAPA KORANG BERTUDUNG ?
aku bertudung sebab ,, aku ikhlas kerana ALLAH S.W.T & tidak ada sesiapa pun paksa suruh aku bertudung ..... 'MENUTUP AURAT ITU  ADALAH WAJIB' ......

2. BERTUDUNG BUAT AKTIVITI KORANG TERBATAS TAK ?
langsung tak terbatas bila bertudung ,, malah ,, lagi selesa bila bertudung ........ 

TAGGED TO : 
-. QASEH  .-
-. EIKA .-

 
ini gambar budak yang baru belajar nak pakai SHAWL ..... hihiihiiii ..... ^^

Segment : Review Blog , Meramaikan Follower

eyka | 11:14 PM | 3Comments |



macam biasa ,, aku nak join SEGMEN ....
kalau korang nak join just KLIK BANNER je ok ......
tanpa buang masa ,, aku terus kan dengan tujuan aku untuk tag kat orang2 yang suka join segmen ..... :D

TAG TO :
-. Doctor MUDA vs USTAZ ROCK .-
-. Farah Eylla .-
-. Mr.E'raz Fadli .-

BEN ASHAARI AJAK KORANG KRITIK BLOG AKU

eyka | 12:26 PM | 54Comments |


BEN ASHAARI

first time aku nak join segmen abang BEN ASHAARI ....
perrgghh ,, menggeletar jari jemari ku ini .... hihihhhiiii .....
walaupun LINE CELCOM ku slow ,, tapi ,, aku akan tetap nak join jugak ....

KENAPA BLOG AKU PERLU DIKRITIK ??
  1. sebab ,, aku baru je berapa bulan buat blog ni ,, so ,, aku nak belajar banyak lagi benda dalam dunia blogging ni ....
  2. kritik kan tu mungkin boleh buat aku lagi semangat untuk improved kan lagi blog aku yang serba sederhana ni .....
  3. nak tahu kekurangan dan kelebihan yang ada dalam blog aku ni .... 

1st CONTEST by BIEHA

eyka | 12:06 PM | 1Comments |



hhoolllllaaa readers .....
today ,, i want join CONTEST again .....
kali ni ,, contest nya daripada adik BIEHA kita ni ..... 
jom ramai2 join CONTEST ni .....
just klik banner di atas tu je okay .....
jangan malu ,, jangan segan ,, peluang di buka untuk semua .....

blog ni akan di tag kepada : :
blog TENTANG KITA  ,, liyana kamal and amoii sayunk 

BEN ASHAARI follow blog aku !!

eyka | 11:01 PM | 1Comments |



hye korang ,, perrrrgghhh ,, boleh naik giler aku ni ....
abg BEN ASHAARI follow aku lah seyh ..... 
tak percaye ,, tengok kat bawah ni .....
okay ,, aku terpaksa buat COPY gambar kat bawah sebab ,, laptop aku ni tibe2 tak boleh lak nak PRINT SCREEN ,, aduyyy !!
maybe laptop aku ni pun terkejut dengan kehadiran abang ben kot .....
mana tak nya ,, BLOGGER terkenal di seluruh malaysia follow blog kita ....
bukan senang wooo nak dapat kan tapak dia ....
kalau boleh ,, aku nak frame kan je gambar ni ....
hahahahhahaha .....
teruja sangat3 ....
kepada abang ben ,, THANK YOU SO MUCH sebab sudi jejak kan kaki di blog buruk saya ni .... 
kalau tau abang ben nak datang tadi ,, saya bentang kan karpet merah untuk abg .... :D


Join this site
Members (256More »
Already a member? Sign 

SEGMEN blogwalking + follow by Syiera

eyka | 10:27 PM | 0Comments |



hye2 ,, pada malam yang indah lagi dingin ni  ,, aku nak join satu segmen ni by SYIERA ....
okay ,, sekarang aku tiba2 rasa suka pulak join segmen ni ....
jom kawan2 semua join segmen ni ,, korang just klik je BANNER kat atas yang terpampang dengan besar dan jelas sekali .... :D

aku nak tag kat orang2 yang rajin BW aku ...
Azmi ,, cik katak and AQIEMBLOGGER ..... ^^

FOLLOWERS yang ke 255

eyka | 7:29 PM | 1Comments |

hhhoolllaaa everybody .....
hari ni aku buat entry tentang FOLLOWERS ku yang tersayang .....
ye ,, korang mesti dah nampak kan berapa banyak followers aku ....
its okay ,, walaupun tak ramai ,, aku still nak berblogging gak ....
nak update setiap hari ..... (kalau sempat lah ....)
now ,, aku nak cerita kan serba sedikit mengenai akak ni .....
thanx sangat2 kpd akak ni yang dah jadi FOLLOWERS aku yang ke 255 ......
akak kite ni ,, nama nye SECRET lah ....
so ,, aku tak tahu lah ,, nama dia apa ..... hihiihhihiii .....
tapi tak apa ,, aku letak kan header die kat dalam entry ni .......

Tentang Kita ♥

kalau korang nak follow blog akak ni ,, just klik je SINI ...... :)
akak ni baru je kehilangan atok nye .....
sedih seketika ...... :'(
jom kita ramai2 sedekah kan AL-FATIHAH untuk arwah tokki akak ni .....
semoga roh nya dicucuri RAHMAT & di tempatkan di dalam golongan orang2 yang beriman ......
AMINNNN .... ~