♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: BANJIR kat PASIR GUDANG .... hampir accident !!

BANJIR kat PASIR GUDANG .... hampir accident !!

eyka | 7:27 PM | 1Comments |


selamat petang warga MALAYSIA .......
sekarang ni kat area tempat aku HUJAN saje ......
banyak tempat2 yang dilanda BANJIR .....
cakap pasal banjir ,, aku ada story yang nak share dengan korang .... 

(selamatkan KAMERA !! hahhaaa .... )

hari tu ,, aku dengan  family keluar beli barang sikit .....
dalam perjalanan tu hujan memang LEBAT sangat2 .....
ayah aku bawa slow je ,, sebab tak nampak jalan .....
ada satu simpang kat HIGHWAY PASIR GUDANG tu ,, sampai kat simpang tu ,, ayah aku tak perasan kat simpang tu BANJIR .......
so ,, ayah aku bawa je lah macam biasa ,, speed pun tak lah tinggi .....
tiba2 ssssrrreeeeeeeeeetttttttttt !!!!!
ayah aku brek EMERGENCY ,, kami hampir je accident masa tu ......
sebab kereta ayah aku dah menghala ke tempat lain .... 
ayah aku terpaksa pusing kan stereng kereta untuk melawan arus .....
ALHAMDULILLAH ya ALLAH ,, kau telah selamatkan kami sekeluarga ....
kami semua beristighfar banyak2 ....
aku nye jantung macam nak tercabut je rasa nye ....
tuhan je yang tau keadaan kami masa tu .......


korang bila nak keluar berjalan2 time hujan ni ,, HATI-HATI lah ye .....
sekarang BANJIR memang ada kat mana2 je ,, punca LONGKANG tersumbat & terlalu kecil .....
lagi2 di area KL ,, aku tengok kat TV ,, ada saje banjir kat HIGHWAY KL tu .....
alhamdulillah ,, akak and abang aku yang kat KL tu tak tersangkut dalam BANJIR .....
kepada penunggang MOTOSIKAL tu ,, jangan nak merempit sangat ye abang2 adik2 akak2 sekalian .......
sekali dah tersangkut ,, susah woo nak keluar sebab air begitu deras sekali .....
hati2 lah kepada semua .....
terutama kepada ibu bapa , awasi anak2 anda ....
sentiasa berdoa supaya kita selamat pergi & selamat pulang .....
AMIN ~~

1 comment:

Nora_Aniza said...

insyaallah lebih berhati2 :D