♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: Nama-nama JIN .....

Nama-nama JIN .....

eyka | 10:24 AM | 1Comments |




hhoollllaaa wednesday ..... hari ni ,, hari yang sangat berdebar untuk student2 yang nak ambil result SPM ..... 
GOOD LUCK DUDE !! hope you all get excellent RESULT !! and you all can make your parents happy .... :)

hari ni ,, aku nak cerita sikit mengenai nama2 JIN .....
kemungkinan ,, nama tu ada kaitan dengan korang or family korang ,, aku mintak maaf okay ......
aku cuma nak SHARE je dengan korang serba sedikit apa yang aku tau .....
korang tau tak rancangan TANYALAH USTAZ yang diterbitkan oleh TV9 ??
(of course lah tau ..... :D )
sekarang rancangan tu akan bersiaran setiap pagi jam 7pagi tak silap aku ......
sebab ,, mak ayah aku selalu tengok rancangan tu ,, lepas solat subuh ,, mesti open TV ,, tengok TANYALAH USTAZ ...... 
ada satu hari tu ,, topik nye bertajuk NAMA-NAMA YANG SERING DIGANGGU JIN .....
aku fikir nama tu macam nama yang agak pelik sedikit & tak ada maksud .......
rupa2 nya ,, nama yang ustaz tu sebut ,, semua nye nama yang cantik2 & sedap bunyi nye ......
dalam buku NAMA-NAMA & MAKSUD yang ada dalam tu ,, memang maksud nye baik & cantik2 ....
tapi ,, bila ustaz buat kajian ,, rupa2 nye ,, nama2 tu sering diganggu JIN .....
ini cuma kajian daripada USTAZ SHARHAN SHAFIE je .....
korang jangan lah salah anggap pula ye ,, bagi nama yang tersenarai tu ,, jangan lah marah ok ,, aku mintak maaf sangat2 ......
kepada nama nye ada tersenarai tapi tidak ada masalah tu ,, ALHAMDULILLAH ......
semoga korang akan sentiasa dilindungi oleh ALLAH ......

NAMA-NAMA YANG SERING DIGANGGU JIN :
  1. BALQIS / BALKIS
  2. QISTINA / KISTINA
  3. NAJWA
  4. ZAQUAN / ZAKUAN
  5. BATRISYA / ERISYA
ada 77 nama jin yang telah manusia gunakan untuk nama anak2 .....
tapi ,, ada 5 sahaja yang ustaz sebut ......
kalau korang nak dengar lebih jelas lagi ,, boleh lah tengok YOU TUBE di bawah ni yang aku dah sediakan untuk korang semua ......
SHARING IS CARING right ??
assalamualaiakum ...... :)


1 comment:

Saya Disini said...

eh..betul ke..xtau pon sblm ni..tq info