♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: PELIK !! Batang pokok yang tumbang lalu membengkok untuk selamatkan kereta seorang Ustaz

PELIK !! Batang pokok yang tumbang lalu membengkok untuk selamatkan kereta seorang Ustaz

eyka | 5:05 PM | 4Comments |


Kisah ini mengenai seorang wali keturunan Bani Mu’awiyah yang kini hidup sebagai orang biasa, mengajar di sekolah Islam biasa di London, mengalami kejadian yang menakjubkan.
Ustaz itu mempunyai sebuah rumah biasa, dan berkereta ke sekolah. Kereta itu pula dah tua, dan dia tak dapat beli kereta baru walaupun gajinya lebih dari cukup untuk duit muka kereta. Kereta sana murah, kan. Tapi dia kata, kekayaan yang dia ada bukan milik dia seorang. Selain keenakan kereta baru, dia letak prioriti duit itu pada tempat lain. So, dia lebihkan derma daripada tukar kereta. Tak macam orang kita, kan. 

Satu hari berlaku ribut taufan di perkampungan beliau, dan sebatang pokok telah tumbang di laman depan rumahnya. Dia sangka anjung rumah dia akan rosak, apatah lagi keretanya. Namun, dalam curiosity tu, dia tetap reda kalau jadi apa-apa. Apabila dia keluar dan melihat apa yang terjadi, dia tak percaya. Anjung rumahnya tak rosak, dan keretanya seolah-olah ‘diselamatkan’ oleh malaikat. 
Batang pokok itu membengkok agar tidak mengenai bahagian belakang kereta beliau. Kelihatan dalam gambar beliau cerita sepatutnya trajektori pokok itu akan hempap keretanya, dan batang pokok itu seingat dia lurus. Kalau tak silap lah, katanya. Tapi dah tumbang jadi bengkok. 
NOTA JARI : ini semua kekuasaan ALLAH .... SUBHANALLAH !! 


4 comments:

Ieymah Ismail said...

Subhanallah..Allahuakhbar..
Mulia insan ni..

eyka said...

@Acik IeyMah terbukti kekuasaan allah .. :)

skuterlady.blogspot.my said...

subhanallah....harta yg dibeli dgan keberkatan, insyaAllah akan sentiasa dipelihara Allah...

eyka said...

@lady scooter betul tu .... :)