♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: Penutup minuman tin antara sampah paling mahal

Penutup minuman tin antara sampah paling mahal

eyka | 12:08 AM | 1Comments |


tahukah anda ada orang yang menjadi jutawan dengan hanya menjual penutup tin minuman. ini bukan dongeng semata2. sebenarnya tin minuman mempunyai nilai yang tinggi untuk dijual di pusat kitar semua. tin minuman selalunya dibeli dengan harga 9sen hingga 10sen satu. kalau penuh 3-4 beg plastik sampah harganya mungkin mencecah rm50 hingga rm100.

jangan lupa untuk asingkan penutupnya kerana penutup tin minuman lebih mahal ianya boleh mencecah rm100 untuk 1kg. senangnya kita buang dalam tong sampah kan. ada yang mengatakan logam penutup tin minuman ini akan digunakan semula dalam pembuatan kaki palsu yang sangat mahal. disebabkan itu ada sesetengah pusat kitar semula tidak akan membeli penutup tin minuman dengan banyak kerana mereka tidak mampu. apa pun tak salah untuk di kumpul manalah tahu nanti ada yang offer pada harga yang tinggi.

mesti ramai yang tertanya2 kan bukan senang nak kumpul tin begitu punya banyak. senang saja jawapannya bukan senang nak senang. tak ada satu pun kerja di dunia ni goyang kaki dapat duit kecuali anda bernama Bill gates...

tin minuman antara bahan buangan bernilai tinggi ....

penutup tin minuman boleh mencecah rm100 untuk 1 kg ....


NOTA JARI : wow ,, Bil gates ni memang sungguh rajin .... nak try buat jugak lah ... hahha ... :D


1 comment:

Ammar Asyraf WC said...

dimana boleh jual penutup ni ye?