♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: November 2012

Wedding Reception #Part 3

eyka | 9:06 PM | 0Comments |

Selepas selesai sahaja MAJLIS PERNIKAHAN, pada malamnya pula berlangsung MAJLIS MALAM BERINAI....
Majlis Perkahwinan ni, kami buat di Kampung Sungai Udang, Klang..
Itu rumah belah Perempuan, so, maknanya, itu rumah family Kakak ipar aku lah...
Now, dalam family aku sudah pun ada Menantu Perempuan yang tunggal...
Hihihhiihi... Maklumlah, abang aku lelaki tunggal dalam family ni, so, bila dapat kakak ipar tu, aku rasa HAPPY gilllaaaaaaaaa!! 
Macam tak percaya pulak.. Hoohohhooho...



























NOTA JARI : Masa mula-mula kitaorang semua tak tau yang bakal ipar ni, pakai kat kepala macam indon, sekali keluar bilik, ppeerrrggghhh !! Terkejut aku beb !! HAHAAHA! Nasib baiklah kamera yang aku pegang ni tak jatuh... Terrkkeezzuuttt naaa!! 

Fotografer : Karma Aswadi and Me..
Tempat : Kampung Sungai Udang, Klang..
Tarikh : 10/11/2012..


Contest I Choose To Wear Hijab

eyka | 11:30 PM | 4Comments |


Malam ni nak join Contest...
Jom join, KLIK banner okay...
Gambar yang akan dipertaruhkan adalah seperti dibawah ni...

Tak taulah okay ke tak...
Hope boleh menang... Hihhiihi.. :D
Dan dibawah ni pula syarat-syaratnya... 
  1. Buat entry bertajuk "Contest I Choose To Wear Hijab" dan letak banner di atas
  2. Letak gambar yang korang pertaruhkan 
  3. Sila like, follow dan subscribe sponser hadiah 


Tarikh tutup : 7 Disember 2012 
1st prize
RM50 +  Maxi skirt + Bawal plain + Review blog
2nd prize
RM30 + Maxi skirt + Review blog
3rd prize
RM20 + Bawal plain + Review blog
12 saguhati (Random.org)


Sedihnyaaa! (LAWAK)

eyka | 6:52 PM | 1Comments |

Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang, setelah tamat bertugas..mereka telah kembali dari bertugas untuk pulang ke 
rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi.... 

A : Macamana ni...rumah kita lak atas sekali? 

B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..? 

C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje...kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik. 

A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa...biar kita serius dengar cerita. 

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. Si A mula bercerita.... 

A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku. Aku membesar tanpa bapa. Bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan. Dari kecil aku....bla bla bla bla bla.....Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh-leleh airmata. Sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata. Kemudian mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita.... 

B : Sejarah hidup aku lagi sedih. Semasa umur aku 5 tahun, kedua ibu bapaku meninggal dalam kemalangan jalanraya. Aku dibesarkan oleh abang sulungku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4 orang...bla bla bla bla...... 

Sekali lagi mereka bertiga meleleh airmata kesedihan. Punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. 
Hanya 5 tingkat aje lagi...sambil melangkah memanjat tangga yang ke tingkat 56, si C mula menyampuk... 

C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh punya. 

A : Kau ada sejarah hidup sedih juga ke...? 

C : Emmmm...mungkin hari ini dalam sejarah kot... 

B : Cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat je lagi.

C : Uwaaaaaaaa...aku sedih sebab...KUNCI RUMAH KITA..AKU TERTINGGAL KAT DALAM KERETA....UWAAAAAA 

NOTA JARI : HAHAHAA !! Hanya mampu gelak jeee.. :D

Nabila Medan's Giveaway !

eyka | 5:29 PM | 9Comments |
Petang ni, aku nak join GIVEAWAY daripada Nabila Medan...
Tak silap aku, aku dah banyak kali jugaklah join segmen dan GA dari Nabila Medan ni... 
Selagi aku boleh join, aku join leerrr, apa lagi... HHIIHHII...
Kalau korang nak join, just klik je banner kat atas tu okay...

Syarat Penyertaan Nabila Medan's Giveaway
1.Follow blog nabila ini
2.Buat satu entri berkenaan giveaway ini beserta
- Banner giveaway dan linkkan ke sini
- Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
3.Follow dan like semua sponsor *amaran tegas!*
4.Tinggalkan link entri not your link blog dia kotak komen
5.Sebarang perubahan akan diberitahu kelak

Follow Semua Blog Sponsor Nabila Medan's Giveaway
Like Page Dan Follow Twitter Semua Sponsor Nabila Medan's Giveaway
*jika tiada akaun facebook/twitter,abaikan bahagian ini. Jujur okay*
 
   
Hadiah-Hadiah Nabila Medan's Giveaway
Rilakumma Cute Keychain X 3 , Domokun Purse X 1 , Cute Note Pad X 2 , Rilakumma Wood Clip X 1 , 
1 Set Handmade Card X 1 , Topup RM30 X 1 , Topup RM5 X 2 , Topup RM5 X 1 , Topup RM10 X 3 , 
Cute Doodle X 4 , Topup RM5 X 2 , Topup RM20 X 1 , Topup RM20 X 1
Pemilihan Pemenang Untuk Nabila Medan's Giveaway
Cabutan bertuah dan Top refferal
Update Nabila Medan's Giveaway
Sebarang update akan diberitahu
TAG : 

Wedding Reception #Part 2

eyka | 4:30 PM | 0Comments |
Seperti yang telah aku janjikan dalam post entry yang sebelum ni Wedding Reception #Part 1,pada petang ni, aku akan continue story lagi pasal Wedding ni...
Sebenarnya aku saje nak bagi SUSPEND sikit kat korang.. HAHAHA !!
Entry aku pada kali ni, aku akan letak gambar sahaja... Okay !
So, tengok je lah gambar-gambar yang aku dapat CAPTURE ni dan juga gambar-gambar yang dapat aku rembat dari PHOTOGRAFER wedding ni.. HAHAHAA !! 










































NOTA JARI : Last picture just CANDID.. Ayah aku muka COOL jee.. HAHAAHA!! Abaikan tarikh kat dalam picture tu, sebab tarikh kat kamera yg aku guna tu tak betul.. Terlupa nak setting leerr.. HIIHIIHI.. So, yang tak ada tarikh tu means aku rembat dari fotografer wedding ni.. 

Fotografer : Karma Aswadi and Me..
Tempat : Kampung Sungai Udang, Klang..
Tarikh : 10/11/2012..