♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: March 2013

Segmen Blogger Muslimah

eyka | 9:03 PM | 6Comments |


Warna baju : Turquoise
Warna tudung : Pink
Nickname : Eyka

TAG :

Segmen : Bloglist April - May by Najwa Ayuni

eyka | 12:48 PM | 4Comments |


Cara penyertaan :

1. Follow blog Najwa Ayuni,   dan 
2. Buat entry bertajuk Segmen : Bloglist April - May by Najwa Ayuni.
3. Tempek banner buruk kat atas tuu dalam entri anda dan link-kan terus ke entry ni.
4. Tag seorang rakan blogger dan hantarkan link entri anda ke ruangan komen entry ni.

 ** Bermula 30 Mac hingga 10 April 2013.
 ** 10 blogger terpilih melalui random.org akan di-review blognya.

TAG :

Segmen Topup Aisyah Humaira' #1

eyka | 12:38 PM | 0Comments |



NOTA JARI : Jom join Segmen ni.. Syarat penyertaan sangat-sangat mudah... KLIK duit RM5 tu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Segmen ini... Terima Kasih... :)

SEDARKAH ANDA??

eyka | 2:10 AM | 0Comments |

SEDARKAH ANDA?

1. Sedarkah anda bahawa air yang mampu dikandung oleh washing machine adalah kurang dari 2 kolah dan sekiranya pakaian anda bernajis (terdapat air kencing, tahi cicak, etc), seluruh pakaian yang bersih pun akan turut menjadi najis atau tidak suci. (berdasarkan hukum air mutanajjis).

2. Sedarkah anda bahawa hampir setiap telur ayam terdapat najis di kulitnya dan sekiranya tangan kita basah atau telur itu sendiri basah semasa kita hendak memecahkannya, tangan kita akan turut bernajis. Dan sekiranya sebahagian dari telur tersebut termasuk dalam masakan kita, maka kita turut memakan najis tersebut.

3. Sedarkah anda bahawa lantai tandas itu kotor dan bernajis disebabkan tempiasan, maka kita perlu memakai selipar semasa dalam tandas. Dan cara untuk memakai selipar semasa memasuki tandas adalah dengan meletakkan kaki kiri ke atas selipar (tanpa memakainya), kemudian menyarungkan kaki kanan ke selipar kanan. Diikuti dengan menyarung kaki kiri ke selipar kiri. (Kerana adab masuk tandas adalah kaki kiri manakala adab memakai selipar adalah dengan kaki kanan dahulu). Ada segolongan yang masuk tandas dengan kaki kiri tapi memijak lantai, tidak memijak selipar (Ini akan mengotorkan kaki kita).

4. Sedarkah anda bahawa walaupun kita mengalas sejadah ke atas tempat yang bernajis, itu tidak bermakna tempat kita sujud tersebut adalah suci. Kita perlu menyucikan najis itu terlebih dahulu. (dari sumber '600 Masalah Agama' hasil tulisan beberapa orang ustaz dan ustazah, antaranya Ustaz Ismail Kamus).

5. Sedarkah anda bahawa apabila kita membersihkan najis seperti darah, kita perlu berhati hati supaya air basuhan tersebut tidak memercik ke anggota badan atau pakaian kita kerana air tersebut kurang dari 2 kolah dan akan menyebabkan anggota badan kita turut bernajis.

6. Sedarkah anda bahawa kita perlu bernafas semasa minum air (untuk mengelakkan sakit jantung) dan udara hembusan pernafasan kita perlulah di luar gelas. (Kerana H20 + CO2 = H2CO3, maka cuka terhasil dan menyebabkan minuman menjadi acidic)

7. Sedarkah anda bahawa memberi salam 'Akumzzz' dalam chat adalah umpama menghina ucapan salam itu sendiri dan secara tidak langsung seperti menghina Islam.


NOTA JARI : SEDARKAH ANDA bahawa saya agak pelik sedikit POST ENTRY malam-malam buta ni? HAHAHAA!! Sedar jangan tak sedar... Peeeaaacccee !!

PAKWE yang HAMPEH !! (LAWAK)

eyka | 1:56 AM | 0Comments |
"assalamualaikum....
sayangku, walau kengkadang wajah ku poyos, itu tak bermaksud aku boring padamu, kalau wajahku masam bukan aku marah padamu, tapi sayangku... aku sebenarnya sangat chenta dan kaseh padamu....

Abg tau dikau resah kerana abg yang selamba katak... melompat longkang tadi..tanpa menunggu mu melintas titi.... bukan tak gentleman tapi abg cuma memeriksa kalau kalau ada bahaya di seberang sana. maafkan abg...tobat lain kali abg tak buat dah camtu.....

Takut?? apa yang nak di takut.. bukankah abg dah cakap.. cincin tu muat.... kan tadi dah test.... awat yang muka masam?? bukan abg salah parking keta sayang... tapi tak perasan ada pili bomba kat tepi tu... esok esok kita bayaq la saman tu ok.... tapi sayang guna duit sayang dulu la.... sebab abg nak beli graphic kaD baru.. RAM abg pun nak kena tambah.. lagi sekeping... hardisk abg pun dah nak lingkup...

Udah ler tu... jawab la telefon tu..jangan merajuk lama lama... eleeeehhh abg pinjam jaap..henset awak... nanti abg tukaq la balik.... awak ader handbag nak simpan henset besaq tu... Hehehehe henset awak 
kecik...buleh abg simpan dalam poket...

sumpahhhhhh... tadi abg dah booked tiket X-men dah.... abg ingat la kan... cashier tu lupa nak key in dalam komputer dia la.... alaaaaa..gambaq cina tadi pun best apaaaaaaa.... ni hau maaaa... wa pu cher tau.... haah..tengok tengok.. kan abg dah buleh cakap cina... takkan tak bangga kot???

sorry la... tadi kat kedai mamak tu... abg ingat nak test jer mee goreng awak... masa awak gi toilet, tak perasan pulak abih...sedaaaaaaappppp... kan abg dah ganti ngan meggi goreng abg?? tak best ker meggi tu???

apa apa pun... marah lahh selagi awak sanggup... kerana abg tahu, awak masih sayang...dan akan selamanya sayang kat abg.....

tadi mak sayang..... ader tipon abg... dia suruh abg bagi balik cermin mata sayang...... dia kata sayang takleh nak tolong dia menjahit dan masak sebab rabun.... heheheh berjaya jugak taktik kita supaya sayang tak yah buat kerja rumah..... tapi kan kiter lupa satu benda la..... songkok ayah awak kiter lupa beli... tapi abg dah balut songkok raya abg tahun lepas... elok elok... lawa lagi..tu.... save la duit kiter... maka cepat la kita kawin...

sampai sini dulu warkah abg untuk sayang...... duit setem tu ada posmen mintak tak tadi masa sayang ambik surat ni... sorry la... lupa nak beli setem....

terpecah gelas kaca,
abang mintak ampun...
sudah abis baca...
tolong la telefon...

nah bunga... abg curik kat depan rumah apek sebelah
rumah tadi.......
(jgn cakap kat org lain tau...)

sekian dari ku...

wassalam....

NOTA JARI : Disebabkan tak boleh nak tidur pagi-pagi buta ni, so, aku pun POST lah cerita lawak, bagi mata SEGAR sikit... HAHAHAA!! Pakwe yang suka MEREPEK & KEDEKUT sangat-sangat nyaaa... Janganlah dapat pakwe macam ni... Elakkan masuk dalam HOSPITAL BAHAGIA jeeee... Hihihihhiihii...

OH MY ENGLISH!! Season 2

eyka | 11:38 PM | 0Comments |
Oh My English is coming BAAACCCKK !!
Now with the new ACTRESS and i think is DOUBLE AWESOME...
SINOPSIS :
It’s the start of a new term at SMK Ayer Dalam and Mr. Henry Middleton has changed his mind about returning to the UK. He decides to remain in Malaysia
so he can continue to teach the students of 3 Merah and learn more about the country which he now calls home.With their favourite teacher, Mr. Middleton, by their side, 3 Merah are looking forward to lots of exciting adventures in the new term. Find out what happens when new teachers Cikgu Malik (Aaron Aziz) and Cikgu Ayu (Tiz Zaqyah), as well as new students Azlan (Syafie Naswip) and Hani (Iezahdiyana), join the school!


HENRY MIDDLETON
The English Teacher
Played by: Zain Saidin

Henry Middleton is a friendly 27 year-old English teacher who arrives from the UK to teach at SMK Ayer Dalam. His father is English and his mother is Malaysian, but he hasn’t lived in Malaysia since he was 6! He is highly optimistic, has a passion for teaching and enjoys new challenges. It’s not going to be easy handling the students of ‘Kelas 3 Merah’ - but he is willing to try!



CIKGU AYU
The Bahasa Melayu Teacher
Played by: Tiz Zaqyah

Everybody’s favourite sweetheart, Cikgu Ayu, is the new Bahasa Melayu teacher at SMK Ayer Dalam. She is a gentle and soft-spoken lady who is passionate about teaching and cares deeply about her students. She is brilliant at Bahasa Melayu but lacks confidence in English.




CIKGU MALIK
The Physical Education Teacher
Played by: Aaron Aziz


Fit and tough to the core, Cikgu Malik is a teacher who takes Physical Education very seriously. He also coaches the school football team, so much so that he believes that the ability to play sports is more important than being book smart!

PN.HAJAR


The Lovable Headmistress
Played by: Adibah Noor

Pn. Hajar is the Headmistress of SMK Ayer Dalam. She believes that good education does not come from textbooks alone and encourages her students to develop a genuine love for learning. She is also wise and calm, making her someone who is easily loved by all!

EN.MOHD SALLEH



The Deputy Headmaster
 

Played by: Harun Salim Bachik

As the Deputy Headmaster of SMK Ayer Dalam, En. Mohd Salleh is not only strict and fierce towards the kids at the school, but some of the teachers too! He also has big dreams of becoming the school’s next Headmaster. His motto? “Don’t think too much, nanti jadi gila!” Clearly, his English isn’t quite as good as he thinks it is.

PAK SHAM

The Janitor
 

Played by: Os

Abang Sham is no regular school janitor. He is an inspiring figure who secretly wants to learn English. He regrets not learning it while he was still in school, but understands that it is never too late to learn – no matter how embarrassed he is about it due to his age!

SEE YEW SOON



The Businessman
 
Played by: Roax Tan

The son of a ‘kedai runcit’ owner, See Yew Soon has everything it takes to become a young businessman. He sees opportunities to sell things all the time! Whatever you need, he’s got it; if he doesn’t have it, you probably don’t need it. His favourite phrase? “Mesti boleh dapat punye eh!”

JIBAM


The Joker
Played by: Akhmal Nazri

Jibam (whose real name is actually Jamil) is the clown of the class. A natural klutz, he is always tripping over things and falling down. Jibam also looks up to Shafiq and follows him wherever he goes. His dream is to become a comedian like the guys on ‘Raja Lawak’ – but his jokes always fall flat!


SHAFIQ


The Footballer
Played by: Aedy Ashraf
Shafiq is your typical “eat, sleep and dream football” kind of boy. He loves football so much that he dreams of becoming a ‘Harimau Muda’ and playing for the Malaysian national team! That, however, doesn’t stop him from going after Azlin, the belle of SMK Ayer Dalam.

AZLIN

The Princess
 

Played by: Izara Aishah
 
Azlin, or ‘Lynn’ as she calls herself, is definitely the prettiest girl in school. She may be an over-the-top attention seeker, but she is actually really insecure about herself. Azlin dreams of going into show business and becoming a superstar!

MAZLEE
The Gossip King

Played by: Zhafir Muzani
Maz is best friends with Azlin. He is funny, sarcastic and always has something to say! He is also a gossip lover and a fashion guru, which makes him really popular with the girls – though he gets bullied at school. His favourite phrase? “OMG!”

AZLAN

The Rebel
 

Played by: Syafie Naswip
Azlan is new to SMK Ayer Dalam. He is moody, intimidating and can be disrespectful to other students and sometimes the teachers, too! He has a tendency to bully his classmates to hide his own insecurities and lacks confidence in English.

HANI

The Daredevil
 

Played by: Iezahdiyana
Hani is a diligent student who is fairly confident in English. She has a bubbly, positive and gutsy personality - and will stand up for what she believes is right. Unfortunately, she can be over-enthusiastic at times!

ANUSHA

The Forgetful Girl
 

Played by: Kaameshaa Ravindran
Everyone looks forward to seeing Anusha! That’s because she carries a tiffin carrier to school every day - and it usually contains really yummy food. She may be a little forgetful, but her bubbly and caring personality definitely makes up for it!

FAROUK
The Bully

Played by: Amer Sharrif
Farouk is a bully. He may seem like a nice kid in front of the teachers, but he’s macho, arrogant and doesn’t treat his fellow students well. He picks on Mazlee the most as he is always with Azlin – the girl he secretly likes!

NOTA JARI : So, dont forget to watching OH MY ENGLISH SEASON 2! Only On ASTRO TVIQ Channel 610 and ASTRO MUSTIKA HD Channel 134... I'm so excited to watching OH MY ENGLISH...

TELEMOVIE : AKU BENCI MAMA

eyka | 10:01 PM | 0Comments |
Telemovie AKU BENCI MAMA ni, sebenarnya aku baru je DOWNLOAD semalam...
Disebabkan dengan kesibukan kerja, so, aku tak tahu lah cerita apa yang paling latest kat TV tu...
Aku download sahaja dan terus masukkan ke dalam handphone...
Malam-malam sebelum tidur tu, aku layan lah kejap cerita ni...
Layan punya layan, air mata pun mengalir...
Huuhhuhuuhu.. Cerita ni kalau korang layan pun, mesti malam-malam tu korang tidur ditemani air mata sahaja... *Seperti Aku.. huuhuhuhuh...
Aku tengok cerita ni sampaikan aku tidur jam 1.30pagi wwoooo...
Nampak tak betapa fokusnya aku kepada cerita ni...
Watak yang Hanis Zalikha mainkan dalam cerita ni memang menjadi dan best sangat-sangat-sangat...

SINOPSIS :

Kesibukan kerja dan masalah ibu bapa, menyebabkan Liana terabai. Emosi Liana sering terganggu, tetapi ia tidak pernah menjejaskan prestasi pembelajaran Liana. Keputusan PMR Liana cemerlang dan ibu bapanya setuju untuk menghantar Liana ke sekolah berasrama penuh supaya mereka mempunyai lebih banyak masa untuk diri mereka. Pada waktu ini, surat cerai sudah ditandatangani. Liana tidak bersetuju untuk dihantar ke sekolah berasrama, dia tidak suka dikurung dan dikongkong. Hari pertama Liana di asrama tidak berlalu dengan baik. Dia perlukan perhatian keluarganya. Liana menjadi remaja yang bermasalah di asrama. Dia selalu didenda oleh warden asrama, Pn. Faridah. Hidup Liana kembali bermakna selepas Pn. Faridah banyak memberikan perhatian kepadanya. Mereka menjadi rapat. Pada hari terakhir persekolahan, Liana berjanji akan kembali melawat Pn. Faridah tetapi dia tidak pernah hadir. 

Lakonan, Hanis Zalikha, Afiq Muiz, Wan Sharmilla, Eja, Zila Bakarin.

NOTA JARI : Kepada korang-korang yang tak tengok Telemovie Aku Benci Mama lakonan Hanis Zalikha ni, meh DOWNLOAD telemovie tu --->> http://www.perekacerita.com/2013/03/aku-benci-mama-tv3.html
Best baabbbeee !! AWESOME TELEMOVIE...

SEJARAH HARLEM SHAKE & Menurut Islam Tentang HARLEM SHAKE

eyka | 1:13 PM | 0Comments |

SEJARAH HARLEM SHAKE

Harlem Shake , awalnya disebut albee di Harlem, adalah tarian yang dimulai pada tahun 1981. Tarian menjadi mainstream pada tahun 2001 ketika G. Dep menampilkan Harlem Shake dalam video musiknya “Let’s Get It”. Ini memiliki sejarah dari Northeast African dance yang disebut "Eskista" dan diduga dimulai di Harlem oleh seorang pria bernama Al B.

Harlem Shake adalah tarian yang awalnya dimulai di Harlem, New York. Sejak awal telah menyebar ke daerah perkotaan lainnya dan menjadi populer di video musik. Para penyiar di Classic Basketball Entertainer ini di klaim Rucker Park bahwa Modern Harlem Shake dimulai oleh seorang pria dengan nama "Al B" (julukan Sisqo atau Cisco). Al B adalah seorang pemabuk yang akan melakukan tarian atas permintaan. Karena pendirinya, tarian ini awalnya disebut "albee" di Rucker dan Harlem, tetapi kemudian dikenal sebagai Harlem Shake .

Al B dikutip mengatakan bahwa tarian adalah "goyang orang yang sedang mabuk, ini merupakan goyang yang mabuk beralkohol, tapi itu fantastis, semua orang menghargai hal itu." Dia mengatakan itu berasal dari Mesir Kuno dan menggambarkannya sebagai apa mumi yang digunakan untuk melakukan. Karena mereka semua dibungkus mereka tidak bisa benar-benar bergerak, semua yang mereka bisa lakukan adalah goyang. Harlem Goyang didasarkan pada tarian Ethiopia disebut Eskista .

Al B menyatakan bahwa ia telah melakukan Harlem Shake sejak tahun 1981. Tarian pertama kali tertangkap pada Entertainer Bola Basket Classic atau EBC dan menyebar dari sana ke daerah lain.
Pada bulan Februari 2013, Harlem goyang menjadi populer di kalangan video YouTube.

Meskipun mulai tahun 1981, Shake Harlem menjadi mainstream pada tahun 2001 ketika G. Dep menampilkan tarian di video musiknya "Let’s Get It". The Harlem Shake umumnya terkait dengan langkah tarian serupa yang disebut 'The Chicken Noodle Soup' . The "Chicken Noodle Soup" berevolusi dari Harlem Shake dan meledak ke popularitas pada musim panas 2006 ketika DJ Webstar dan Young B membawanya ke arus utama Tarian disebut dalam lagu CunninLynguists., "Old School," dalam lagu Mac Dre, "Dance Thizzle," dan dalam lagu Nelly, "Dilema." Sebuah band dari New York City mengambil nama tarian dan dijuluki diri mereka "Harlem Shakes." Album debut mereka Technicolor Kesehatan yang dirilis Maret 24 Desember 2009. "Harlem Shake" adalah sebuah lagu oleh produser Amerika dari Brooklyn, New York Baauer. Lagu ini diunggah ke YouTube pada 10 Mei 2012, dan menjadi trend Harlem shake pada bulan Februari 2013.




HARLEM SHAKE MENURUT ISLAM

Hari ini Parody Harlem Shake telah menjadi satu budaya yang menjadi ikutkan oleh orang ramai bahkan di negara Malaysia juga yang tidak ingin ketinggalan untuk menghasilkan parody sendiri demi untuk mempamerkan hasil kerja dan kreativiti sendiri untuk dipertonton kepada orang ramai.
Apa yang dikesalkan adalah, budaya Parody ini semakin hari semakin diluar batasan kerana ramai masyarakat terutamanya yang beragama Islam mula meniru apa yang dilakukan oleh orang Barat. Dalam video yang kami tonton beberapa hari yang lepas ni laman facebook setelah dikongsikan oleh seorang rakan menunjukkan 1 keluarga membuat video parody dimana isteri tidak menutup aurat dan anak kecilnya juga ikut sama di menari. Walaupun video tersebut dirakam di dalam rumah, tetapi video tersebut telah di “upload” di laman Youtube dan menjadi tontonan orang ramai.
Mungkin ada yang berkata hiburan tidak salah, sekadar untuk suka-suka, sekadar berjenaka dan banyak lagi. Ya memang betul hiburan itu tidak salah tetapi kita perlu tengok pada isi hiburan tersebut.
Sudah berterang-terang tarian Harlem Shake ini dihasilkan oleh orang Barat yang langsung tiada ada unsur-unsur kebaikkan dan berfaedah malahan ianya berbentuk tarian yang menghairahkan dimana lelaki dan wanita bergaul bebas, memakai pakaian tidak senonoh dan malahan ada wanita yang berpakaian tidak senonoh dan menayangkan tubuh badannya sambil menari.
Kami di HarianIslam.com tidak layak meletakkan sama ada ianya haram ataupun tidak kerana kami bukan ustaz dan ustazah, tetapi anda tanya diri anda sendiri setelah anda tonton video-video berkaitan tarian Harlem Shake ini yang banyak diletakkan Youtube dan ada juga dihasilkan oleh orang Malaysia. Anda tengok dan anda nilai sendiri sama ada ianya wajar dibuat dan ditiru ataupun tidak.
Bagi kami hiburan itu tidak salah kerana dalam Islam dibenarkan untuk berhibur tetapi perlu menjaga batas yang telah ditetapkan didalam Islam yang diantaranya tiada pergaulan bebas, tidak bercampur lelaki dan wanita yang bukan muhrim, memakai pakaian sopan dan menutup aurat, memuji keagunganAllah dan bersalawat ke atas Rasulullah s.a.w seperti nasyid dan sebagainya.


Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April

eyka | 11:40 PM | 1Comments |


Berdebar sebenarnya nak JOIN Apit punya SEGMEN ni...
Tapi, aku gagahkan diri juga untuk JOIN..
Apit ada tanya... 

kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic??

Kerana saya ingin cuba untuk menjadi seorang BLOGGER yang tegar..

Apa kekuatan blog hampa??

Blog ni mempunyai pelbagai cerita yang saya nak kongsikan kepada semua BLOGGER..

berapa kerap hampa update blog dalam sehari??

Paling banyak 5.. Paling sedikit 1.. Huhhuuhuu.. :'(

Segmen: 300 bloggers

eyka | 9:23 PM | 17Comments |


Hhhhooolllaaaaaaaaaaaa,, nak Teh 'o' atau nak MOCCA?
HAHAHHAA!! Mengarut sat malam -malam ni...
Untuk menceriakan malam yang sunyi dan sepi ni...
Dan pada malam ni juga, aku nak join segmen dari PALY...
Syarat-syarat nya amat mudah sekali...
Kalau malas sangat nak taip entri panjang-panjang just letak banner and post je...
Tapi, aku ni memang rajin menaip sikit... *Puji diri sendiri ! HAHA

NOTA JARI : Jom join... KLIK BANNER okay... Mana tau anda seorang blogger yang bertuah... Tarikh tamat pada 3 April 2013... Tepat pada masa 11:59 malam...

Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari CF

eyka | 9:39 PM | 3Comments |

*Nak join? KLIK BANNER*


Akademi Insan Cikgu Fizi diusahakan sepenuhnya oleh Cikgu Fizi. AMIN CF ini yang berada di Akademi Insan Cikgu Fizi, No 7-2, Jln Melati Utama 4, Melati Utama, 53100 Setapak Kuala Lumpur. Cikgu Fizi juga ada menyediakan Bengkel bengkel untuk Anak Yatim di Seluruh Malaysia. Sila lawati CIKGU FIZI' untuk info tentang bengkel bengkel.
Cikgu Fizi juga ada menjual buku Karangan Luar Biasa untuk UPSR, SPM dan STPM. Jika berminat sila Hubungi Cikgu Fizi Tel : 011-15657522
.
Num Hp :  011-15657522

Pada 25/3/2013 Cikgu Fizi ke Langkawi untuk menjayakan satu Bengkel yang dadakan di sana. Bengkel ini untuk Anak anak yatim. Jadi sambil CF pegi Langkawi, CF ingin berkongsi rezeki dengan semua pengunjung blog www.cikgufizi.my. 

Inginkan Ole Ole dari Langkawi oleh Cikgu Fizi? Meh jon SINI. Hadiah memang gempak!!!!!



1st Giveaway by LINA'S JOURNEY

eyka | 9:35 PM | 3Comments |

 

hai semua harini aku rasmikan 1st giveaway from LINA'S JOURNEY
hadiah menarik akan diberikan. 5 pemenang dicari
klik banner untuk join


 

senarai hadiah:
2 helai A dan 2 helai B
1 hadiah misteri

giveaway berlangsung dari 26/3/2013-16/4/2013

syarat:
  • Blogger Malaysia
  • follow blog LINA'S JOURNEY dan like fanpage BLOG LINA'S JOURNEY
  • buat entry bertajuk "1st Giveaway by LINA'S JOURNEY" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • tinggalkan link entry anda di kotak komen


apa yang penting!

  •  pemilihan pemenang berdasarkan TOP REFERRAL
  • giveaway ini akan terbatal jika peserta tidak melebihi 50 peserta
  • peserta yang tidak ikut syarat senang diatas, serta merta n automatik BATAL!!

Satay dan Burger Bakar Abang BURN Kajang !

eyka | 9:26 PM | 1Comments |
Sebelum ni aku ada post satu entry yang mengisahkan aku di UNITEN...
Tak baca lagikah ?? Ayyooyyoo !! Tak pe, tak pe.... 
Kalau belum baca, mari KLIK SINI satu kali... Hiihhihihihii...
Tak mau baca pun tak apa, hhuhuhhuuhu... Sadis seketikaaa...
STTTOOOPP !! Aku tak mau mengarut panjang-panjang macam kereta api, kang kelain pulak topiknya kanggg... HAHAHAHAA!!
Pada malam 12/3/2013 iaitu pada malam hari Selasa tersebut jam 8.00 malam, aku dan kakak ku serta abang ipar ku dan juga anak-anak buahku pergi makan SATAY KAJANG...
Di manakah lokasinya? Haaa, aku terlupa lah nama tempat tu, sebab banyak benda nak kena ingat... Hhuuhhuuhuh...
Tapi, yang stay KAJANG tu, mesti tau tempat yang aku nak pergi ni...

Maaf, gambar agak kurang jelas sikit, sebab tertekan apa entah kat camera handphone ni... HUHHUHU...


WILLY SATAY... Itulah nama kedai satay yang aku pergi...
Satay dia memang sedap dan lembut sangat-sangat nyyyyaaaa....
Satay tu besarnya boleh tahan, makan 2-3 cucuk pun dah kenyang.... Alhamdulillah....
Abang ipar aku order 40 cucuk... Bayangkan lah, kitaorang hanya ada 4 orang dewasa yang badan tak besar mana pun.... Kena makan sebanyak tu....
Tu nasib baik dia order 40 cucuk sahaja, sebelum dia pergi order tu, dia cakap dengan kitaorang nak order 60 cucuk...
Teeeerrrrkkeezzzuutttt kitaorang.... Huuhhuhhuuhu...
Mana tak nya, order banyak-banyak nanti tak habis membazir...
Sedap memag sedap, tapi, aku ni kalau sumbat banyak sangat satay tu dalam mulut kang, balik JOHOR badan macam GIANT kang... Hihihhihiihii...


Lepas abang ipar aku tu dah order SATAY, laju je dia pergi kedai BURGER BAKAR ABANG BURN....
Ingatkan nak pergi bawa anak-anak dia main taman permainan kat situ, rupanya pergi order BURGER BAKAR ABANG BURN...
Pppeerrghhh !! Malam tu memang kerja melantak je lah kan...
Satay tak habis lagi, burger dah pun sampai kat atas meja....
Memang CEPAT,PANTAS dan EFISYEN !!
FIVE STAR for you all... Hiihhihihiihi...
Anyway, BURGER BAKAR ABANG BURN memang tip top !! Keeebbbaaabbboomm !!
Seeeedddaaapppp dan AWESOOMMMEE !!




Itu antara muka-muka yang menjadi model pada malam itu...
Mereka akan sentiasa tersenyum sama ada kenyang mahu pun lapar.... Hihihhihiihii...
Yang last tu memang kerja makan gula-gula je...
Orang makan satay, dia makan  LOLIPOP... Aaayyyooooo !!
Okay, jam 10.00 malam, kami pun balik, abang ipar aku RONDA satu KL...
Akak aku yang ada kursus esoknya tu kepala dah pening dah...
Sebab pusing-pusing KL tu tak ada FUNCTION apa pun... HAHAHAA!!
Saje nak bagi budak-budak ni tak menangis...
Budak-budak ni ajak pergi JUSCO, tapi, JUSCO sudah tutup mmmaaaa....
Mana boleh pigi itu shopping mall lagi... Hhuuhhuuhu...


NOTA JARI : Begitulah kisah yang kedua.. Nanti next time, aku continue lagi okay... Aku nak join GA ni.... Hhihihiihi... Selamat malam... ^_^

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci

eyka | 8:33 PM | 4Comments |


Fffffuuuyyyyooo !! Tengok banner je, dah tau betapa comel nya tuan empunya BLOG yang buat GA ni....
Hhihihihii... Aku suka dengan banner ni sebab DOODLE dia sangat-sangat cccoommeeelllll...
Tengok mata DOODLE tu, bling-bling gituuuu... Hhhihiihiii....
Syarat-syarat nya tak susah pun... 
Just simple mimple....
Jom ler joinnnnn !!

Hadiah-Hadiah:-

1x Note Pad Book
2x Set Button Badges
10x Bookmark
5x Greeting Card
2x Watermark
2x Header

Tarikh Mula:- 25hb March, 2013
Tarikh Tamat:- 07hb April, 2013
Masa:- 11.00mlm

Molicious Giveaway By Nurul Ezatee

eyka | 8:27 PM | 0Comments |

SYARAT-SYARAT :
  • Follow blog ni :D
  • Mesti berwarganegara Malaysia 
  • Mesti mempunyai sekurang - kurangnya 1blog .
  • Boleh join untuk satu penyertaan sahaja * takboleh join untuk blog yang kedua
  • Follow dan like semua sponsor *berterima kasihlah pada mereka yang dah bagi hadiah tu .
  • Mesti ikut semua syarat .

HADIAH-HADIAH GIVEAWAY :

  • 1purse from Noona Shoppe 1x
  • Shawl from sweetladystyle.com 1x
  • Baju from Anaziah Online Shop 1x
  • Headband from Anaziah Online Shop 1x
  • 1 keychain nama 2x from Liyana Erithrina Bloghouse
  • 2 Lip Tint Sheer 1x Ika Korean Lens Shop
  • 1 Voucher diskaun RM5 2x from Sarina's Collection
  • 1blog template ' 4pemenang ' from saya sendiri .
  • 1 awesome header ' 4pemenang ' from saya sendiri .
  • 1 awesome banner ' 2pemenang ' from saya sendiri .
  • review blog ' 2pemenang ' from saya sendiri .
  • topap RM5 4x from EmasPutih
  • Header 3x from Yana
NOTA JARI : Sila klik banner jika anda ingin menyertai GA ni... :D

Pakcik OH Pakcik !!

eyka | 7:25 PM | 0Comments |

Nak dijadikan cerita, suatu hari datang lah sorang pengemis ke sebuah kedai makan. Hajat di hati nak isi perut yg sedang rancak berbunyi..
Tapi, bila seluk poket, duit tinggal 60 sen je... 
Jadi dia pun decide nak beli air je..Beliau pun dengan telitinye melihat senarai harga air yang terpampang indah di dinding kedai makan berkenaan..

Teh panas......................RM0.60
Teh sejuk.......................RM0.70

Jadi, memandangkan beliau hanya ade 60 sen dlm poket, maka, dia pun pesan lah Teh panas.

Setibanya teh panas tu di meja, beliau tanpa buang masa, terus minum teh panas yang sememangnya panas dan baru menggelegak airnya itu dengan serta merta...
Ini telah membuatkan pelayan kedai itu menggaru kepala yang tak gatal itu berulang kali... 
Kekonfiusan telah terpancar di wajah pelayan tersebut...
Tanpa buang masa, pelayan itu pun bertanya...

" Pak cik, kenapa tak tunggu sejuk dulu teh tu?? Tak panas ke pakcik minum ??"

Pengemis itu mengesat mulutnye seraya menjawab...

" Panas pun nak buat macam mana.. Pakcik ada 60 sen je dalam poket.. Nanti kalau teh tu dah sejuk, kena lah bayar 70 sen.. Mana cukup duit.."

Pelayan tu dengan sepantas kilat, menepuk dahinya dengan sekuat hati.. Nak ketawa tak tergamak pulak... Hai, pengemis tu tak bersalah... Cuma kurang 'prihatin' je....  Kesian pak cik tuu... Huuhuhhuuu...

FIRST GIVEAWAY BY MIZRIZHANI

eyka | 6:15 PM | 4Comments |

Yyyeeeaaahhh !! Hari ni diriku cukup-cukup BERSEMANGAT...
BERSEMANGAT kerana ingin JOIN pelbagai GIVEAWAY pada petang ni...
Maklumlah CUTI-CUTI SEKOLAH ni, ramai adik-adik yang buat GA...
Bukan sahaja setakat adik-adik, CIKGU-CIKGU yang ada BLOG juga turut buat GA/SEGMEN/CONTEST....
Jangan ingat CIKGU tak ada BLOG !! Hihihihiiii...

Kita kenalah sokong BLOGGER MALAYSIA yang baru first time buat GA seperti MIZRIZHANI ni...
Walaupun baru first time, tapi, hadiah yang dia nak bagi kepada para pemenang memang sangat-sangat-sangat DOUBLE TRIPLE AWESOME !!
Tak percaya ?? Mai terjah SENARAI HADIAH yang AWESOME tuuuu...

TAG : 

Mini Giveaway Aisyah Humaira

eyka | 5:05 PM | 1Comments |
Pada petang yang dingin dan hujan turun dengan lebatnyaaa, aku pun dengna semangatnya join satu MINI GA dari akak AISYAH HUMAIRA.... 
Hadiah memang GEMPAK !!
Kalau tak join sangat-sangat RUGIIII !! HAHAA!!
Syarat :
  • Blogger Malaysia
  • Follow blog Aisyah Humaira dan para sponsor
  • Like fanpage Aisyah Humaira dan sponsor [bagi yang ada facebook]
  • Buat Entry bertajuk " Mini Giveaway Aisyah Humaira' " dan linkkan ke entry ini
  • Tinggalkan link entry anda di kotak komen.

Follow blog para sponsor :

Klik okay [bagi pengguna facebook]
       

NOTA JARI : Mai pakat join ramai-ramai... Bagi GEEEMMPPAAAKKK !! Keebbaaabboomm!! Hhuuhuhu... KLIK BANNER okay... ^_^