♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: Hari Pertamaku : Dari UNITEN ke ILSAS

Hari Pertamaku : Dari UNITEN ke ILSAS

eyka | 2:09 PM | 1Comments |
Memang seronok hidup di KOTA RAYA ni...
Dalam keseronokan tu ada juga kebengangan nyaaa... Ayat apakah itu?? HAHAHA!!
Aku main pakai taip je ni... Tu sebenarnya gabungan antara KE dan BENGANG... 
Maklumlah kepala tengah pening-pening lalat, memang gituu.. Hhuhuuhu..
Apa yang membuatkan anda bengang, jawapannya dah tentu TRAFFIC JAMMED!! Kan !!
Lupakan tentang itu sebab TRAFFIC JAMMED tu sejak dari dahulu kala lagi memang dah jammed...
Now, I want continue my story mory with you all what i have do at KL..
Cccceeehhh, speaking LONDON pulllaaakkk !! HAHAHA!
Before ni, aku ada cerita tentang perjalanan aku ke KL, sekarang ni, aku nak cerita kat korang semua apa yang aku buat bila menapak kat KL tu...

Hari SELASA 12/03/2013, selepas solat subuh, semua yang ada kat dalam rumah tu bersiap-siap untuk pergi kerja dan juga pergi ke sekolah...
For the first round, kami pergi hantar anak akak aku kat rumah PENGASUH, berdekatan sahaja dengan rumah akak aku ni...
Nak kenal ke dengan budak ni ?
Sat nnnaaaaa, aku UPLOAD pic dia...


Haaaa, ni lah budaknya...
Kalau sebelum ni aku ada perkenalkan kat korang dua orang budak yang sorang tu nama ASYRAF dan sorang lagi nama DANISH... Kan, kan, kan?? Yang tu abang-abang...
So, inilah adik diaorang, namanya BALQIS UMAIRAH, umur si balqis ni 2tahun...
Muka dia ada ala-ala macam patung tak ?? Hhihihihii... Comel, comel, comel... *Bak kata UPIN IPIN..Hihhihiihhihi..


Selepas hantar Balqis, kami pergi hantar si Asyraf dan Danish pula di TADIKA TNB BANGSAR...
Berdekatan dengan TNB BANGSAR...
Muka Danish ceria jeee, si Asyraf siap boleh main game kat tab lagi...
Tapi, sampai je kat sekolah, si abang yang sulung Asyraf menangis dulu.... Huhuhhuuhu...
Danish cool je, tetap boleh senyum seperti gambar diatas... 
Biar dia cool daripada dia menangis, kalau dah menangis susah nak berhentiii wwwoooo,dari pagi sampai ke petang belum tentu dia berhenti menangis... Hihihihihi...
Lepas je hantar mereka semua, abang iparku hantar pula isterinya iaitu kakak ku di TNB BANGSAR...
Okay, tarik nafas kejaaaapppp!! Sebab lepas ni lagi panjang lebar aku nak cerita... Hihhihiih...
Dah tarik nafas, apalagi, hembus lah... Jangan kuat-kuat hembus tu kang tempias... HAHAHA!

Daripada TNB BANGSAR, kami terus bergerak menuju ke TNB ILSAS pula, hantar akak aku kat kelas dia then, aku dan abang ipar aku mula bergerak ke UNITEN...
Kami breakfast kat UNITEN tu dan terus pergi ke pejabat untuk tengok TENDER... Hihihhii..
Itulah kerja kami sebenarnya...
Aku berkerja dibawah syarikat abang ipar aku...
Sambil tu, aku boleh belajar sedikit demi sedikit tentang selok belok dalam bidang bisnes ni...


Seronok tau bila mendalami ilmu tentang bisnes ni...
Dalam keseronakan tu juga pastinya ada rasa penat juga...
Seperti diriku sekarang ni, penat sangat agaknya, tu yang sampai DEMAM.... Hhuuhuhuhu...
Lepas RONDA-RONDA UNITEN, abang ipar aku hantar aku ke ILSAS semula...
Kan akak aku ada tempah bilik sebelum ni....
Daaaaannn, bilik itu sebenarnya tempat untuk aku berehat, solat dan buat kerja....
Lepas je hantar aku, abang ipar aku terus beredar dari ILSAS, sebab dia ada kerja kat luar dengan kengkawan...

Aku masuk je bilik tu, letak beg laptop then terus keluarkan laptop dan tekan button ON, LOADING seketika dan teruussss buat kerja... Hihhiihihi...
Tak membuang masa namanya tu kan... CEPAT,PANTAS dan EFISYEN!! HAHAHAA!!


Kengkonon nak jadi pekerja CONTOH lah... PPOOYYOO saaajjjeeee !! Hihhiihhiihi...
Kat ILSAS tu ada WIFI tapi ada PASSWORD lah ppuullookkkk....
Nasib baiklah aku bawa broadband, time tu pun broadband tak buat hal...
BAGUS taaaauuuu!! Dia tau kerja aku banyak sebab tu dia tak buat hal... Cuba kalau aku kerja nak online FACEBOOK jeeee, confirm dia buat hal...
I think, this broadband doesn't like the MARK ZUCKERBERG... HAHAHAAA!!

NOTA JARI : Aku berhenti sampai disini dulu lah yeee, sebab aku nak keluar, ada hal sedikit... Kesabaran anda amatlah kami hargai... HAHAHAHA! Assalamualaikum.. Bbbyyyyeeee...

1 comment:

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/