♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: Cara-Cara Nak Semak Lokasi Tempat Mengundi Anda

Cara-Cara Nak Semak Lokasi Tempat Mengundi Anda

eyka | 2:37 PM | 1Comments |

Korang dah tau kat mana tempat yang perlu korang pergi untuk mengundi PRU-13?
Mungkin ada yang dah tau tempat-tempatnya...
Tapi, bagi yang tak tau lagi, aku akan ajar korang, cara-cara untuk check tempat untuk korang mengundi...

CARA-CARA :

1. Korang klik link ini -->> http://daftarj.spr.gov.my/... Nanti dia akan keluar satu page macam ni..


2. Korang masukkan No.KAD PENGENALAN korang dan nanti akan keluar macam ni...


3. Kalau korang nak cetak, kat situ ada button untuk cetak... SELESAI...

Itu sahaja yang aku nak ajar pada petang ni... Hihhihihihiihi...
Senangkan... So, lepas ni, korang boleh lah checkkan untuk orang lain...
Untuk parents korang ke, kakak,abang,adik,makcik,nenek,atok,jiran sebelah rumah korang ke atau sesiapa sahaja yang korang suka...
Sebab cara nak check ni memang mudah sangat...
Sekarang ni kan semua nya di hujung jari... Huhhuhuhuu...
Okay lah, SELAMAT MENCUBA....

NOTA JARI : Check jangan tak Check... Hhhiihhihiihi... :D

1 comment:

Mizz Aiza said...

akak dah semak.. selamat mengundi ya.. :D