♥.- VESPA and ME -.♥ ♥.- VESPA and ME -.♥: Tips memakai jeans berwarna

Tips memakai jeans berwarna

eyka | 12:31 PM | 2Comments |

Kini terdapat banyak jeans berwarna ditawarkan seperti jeans berwarna ungu, pink, jingga, kuning ataupun merah. Namun kadang-kala pasti anda akan berasa bingung untuk dipandankan. Kepada anda yang ingin memakai jeans berwarna ini, di sini terdapat beberapa tips untuk anda tampil menarik dengan jeans berwarna. 


Pilihlah warna solid 
Jeans warna solid masih banyak dipakai oleh golongan remaja kini. Namun untuk tampil lebih menarik lagi, anda boleh padankan jeans berwarna dengan baju warna terang. Kombinasi jeans berwarna dengan baju warna terang akan membuatkan anda tampak lebih feminim. Anda juga boleh menambah dengan memakai aksesori seperti gelang, rantai atau tali pinggang dengan warna yang sesuai. 

Jeans berwarna dengan gaya 'sporty'
Anda juga boleh mencuba menggayakan jeans berwarna dengan kombinasi jeans dengan kasut hi-top, slouchy tees atau jaket untuk tampil lebih 'sporty'. 

Gayakan dengan jaket kulit
Jaket kulit merupakan salah satu atasan yang sesuai untuk dipakai dan dipadankan dengan jeans berwarna. Anda akan tampak lebih ceria dan hebat. 

Jeans berwarna dipadankan dengan pakaian yang santai
Anda dapat memadankan jeans tersebut dengan 'sweater' berpotongan longgar, tank top, serta beberapa aksesoris sederhana seperti anting, kalung, gelang, maupun tali pinggang. Anda juga dapat memakai tudung dengan warna yang sesuai. Untuk melengkapi penampilan, anda juga boleh memakai kasut tumit tinggi untuk membuat anda kelihatan lebih tinggi. 

Padankan dengan blazer untuk tampak rapi
Blazer dapat menjadi pilihan ketika anda menggayakan jeans berwarna. Blazer akan membuat anda terlihat lebih rapi walaupun memakai jeans. Jika tempat kerja tidak mengharuskan anda memakai pakaian formal, padanan blazer dengan jeans kegemaran anda pasti akan membuatkan anda tampil dengan bergaya ke pejabat. 

Elakkan memakai jeans berwarna terang waktu malam
Jika anda keluar pada waktu malam, elakkan dari memakai jeans berwarna neon. Pilih warna jeans yang gelap seperti warna ungu gelap, merah maroon atau hijau olive yang dipadankan dengan aksesori metalik. 

Diharap dengan tips ini dapat membantu anda dalam menggayakan jeans berwarna dengan betul dan tampak menarik.

2 comments:

huny madu said...

Akak suka jeans biru dan merah! Yg lain2 kaler tu xpenah try lagi hehe

Mysara Ab Rahman said...

kte pn teringin nak pakai jeans kaler len2 ni...bla tgok jeans mcm2 kaler msti teringat kat girl's generation lagu gee..hee